Op Massages.nl staan 1597 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Beleving massage

Onze spieren worden geprikkeld door middel van strijkingen, knedingen en kloppen op de huid. Dit veroorzaakt druk en strek op de spieren. Een strijking heeft een versnelde werking op de lymfe en ook de zenuwen worden geprikkeld.

 

Een massage heeft echter ook een sterk psychisch effect. Tijdens een massage is er even geen stress maar algehele ontspanning. Even de wereld laten voor wat het is. Na een drukke dag met veel prikkels van buiten af is even liggen en ontspannen een perfecte manier om even op te laden en tot rust te komen.

 

Werking in het lichaam

De massageprikkel gaat langs een sensibele zenuw het ruggenmerg in naar de hersenen. Vanaf de hersenen lopen er weer zenuwvezels naar de bloedvaten, waar vervolgens een reactie optreedt. De afvalstoffen worden uit de spieren gemasseerd en de doorbloeding van de spieren en huid verbetert. Een massage kan echter verder gaan dan alleen het geven van rust en ontspanning; het kan ook verlichting van diverse klachten geven.

 

Na de behandeling kan men wat vermoeid zijn. Dit komt doordat er tijdens de massage veel afvalstoffen zijn vrijgekomen en veel vermoeidheid los is gewreven. Deze dienen door het lichaam te worden afgevoerd. Om deze reden is het heel belangrijk na een massage veel water te drinken om de afvoer van deze afvalstoffen te bevorderen.

 

Misverstanden rondom massage

In de Westerse wereld zijn er veel misverstanden met betrekking tot massages. Er is veel weerstand om naar een masseur te stappen. Dit is vooral veroorzaakt door de opkomst van erotische massage salons. Deze hebben het woord “massage” een heel andere betekenis gegeven, wat tot gevolg heeft dat veel vrouwen niet makkelijk naar een massagetherapeut stappen. Dit is een zeer vervelende en onbedoelde ontwikkeling.

 

Negatieve gevoelens bij een massage

Bij een massage wordt veelal op de blote huid gewerkt. Dit kan voor veel mensen zeer onprettig zijn. Zij hebben onder andere moeite met het uittrekken van hun kleding en de aanraking van hun lichaam door vreemde handen. Zeker als het gaat om lichaamsdelen die gelegen zijn vlakbij de intiemere plekken van het lichaam, kan het een vervelend en onprettig gevoel geven. Het is uiteraard zo dat bij een massage mensen zelf beslissen wat ze uit trekken en waar ze zich laten masseren. Naarmate men zich vaker laat masseren went dit echter wel. Je weet dan wat je te wachten staat en je leert je masseur vaak ook beter kennen.