Op Massages.nl staan 1598 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Massage voor gezondheid

Men kan op eigen initiatief zichzelf laten masseren of worden doorverwezen door een arts. Wanneer een massage op de juiste manier wordt uitgevoerd en het lichaam volledig ontspannen is, dan heeft de massage een weldadige invloed op de algehele gemoedsrust. Het geeft geestelijke en lichamelijke ontspanning. De spieren komen los en afvalstoffen worden sneller en beter door het lichaam afgevoerd. De huid kan er ook strakker en gladder door worden.

 

Door het masseren wordt er een verhoogde hoeveelheid endorfine in het lichaam aangemaakt. Dit is een stof die er voor zorgt dat je jezelf prettiger voelt en dit draagt bij aan de totstandkoming van de balans tussen lichaam en geest. Een goede massage geeft weer nieuwe energie. Door een massage kun je je vaak weer bewust worden van je lichaam.

 

Elke vorm van massage stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en helpt bij het in stand houden van een gezond evenwicht tussen lichaam en geest. Ook is het wetenschappelijk bewezen dat een regelmatige massage het aantal bloedcellen doet toenemen, met als gevolg een verhoging van de werkzaamheid van het immuunsysteem. De weerstand neemt dus toe.

 

Verder helpt een massage bij het verhelpen of verlichten van rug- en nekklachten, blessures, spierpijnen, gewrichtspijnen en verbetert het de algehele lichamelijke conditie. Ook verhoogt een massage de mate van bewegelijkheid en de doorbloeding van de spieren.

 

Een massage heeft een gunstige invloed op onder andere het autonoom zenuwstelsel en de hormoon huishouding, maar ook op de bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Verder kan het ook helpen bij het verbeteren van de ademhaling, door spierspanningen rondom de luchtwegen te verminderen. Ook het bewegingsapparaat wordt gunstig beïnvloed door een massage. Bij voorbeeld rug-, nek- en schouderklachten kan de pijn verlicht worden.

 

Bij de zwangerschap kunnen ook klachten ontstaan, een massage kan hierbij goede uitkomst bieden. Ook wanneer je veel stress hebt, een burn-out of een hevige vermoeidheid, dan kan een massage helpen te ontspannen. Ook bij depressiviteit, neuroses en emotionele periodes kan een massage helpen je lichaam en geest rust te geven.