Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Anti-cellulitis massage

De anti-cellulitis massage heeft als doel om vetophopingen en verklevingen in de huid zoveel mogelijk op te heffen. Eigenlijk valt deze massage een klein beetje te vergelijken met de bindweefsel massage. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van essentiële oliën, speciale kruiden en lotions met antioxidanten. Hiermee wordt de afbraak van vet versneld en wordt de huid verstevigd, zodat je er niet zo gemakkelijk meer vetophopingen ontstaan.

 

Oorsprong

Net als zoveel massages, vindt de anti-cellulitis massage zijn oorsprong in Azië. De methode is weer gebaseerd op de traditionele massagetechnieken, acupressuur en reflexologie. Alleen is deze massage puur op het opheffen van cellulitis gericht.

 

Cellulitis wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. Het is een aandoening waarbij putjes ontstaan in de huid. Hierdoor gaat deze op een sinaasappelschil lijken. De putjes worden weer veroorzaakt door een ophoping van vet en water in het onderhuids bindweefsel. De circulatie van het bloed en de afvoerstoffen wordt hierdoor weer trager en bemoeilijkt. Je kunt cellulitis dan ook vergelijken met een ontsteking van het onderhuids bindweefsel. Heel veel mannen en vrouwen hebben last van cellulitis. Sommige mensen denken dat alleen mensen met overgewicht last hebben van deze aandoening, maar dat is absoluut niet waar. Bij cellulitis maakt het niet uit of je overgewicht hebt of niet. Iedereen kan er dus last van hebben.

 

Bij vrouwen komt cellulitis vooral voor op de dijen en de billen. Bij mannen weer op de buik. Cellulitis heeft verschillende oorzaken. Zo kan het veroorzaakt worden door hormonale stoornissen, stress, slechte doorbloeding, overgewicht, weinig lichaamsbeweging en een verkeerde voeding. Ook is de ene persoon er gevoeliger voor dan de andere. Verder hebben oudere mensen er sneller last van dan jongere. Dat komt, omdat je huid haar natuurlijke elasticiteit verliest bij het ouder worden. Ook wordt de huid dan dunner en gaat deze krimpen. Hierdoor worden het vet en de afvalstoffen naar buiten geduwd, rond de vezels. Zo zijn oneffenheden ook sneller zichtbaar en ontstaat er dus ook sneller cellulitis.

 

De anti-cellulitis massage is erop gericht om de huidconditie te verbeteren. Tijdens deze behandeling word je stevig gemasseerd in het bindweefsel. Hierdoor kan wordt de doorbloeding weer geactiveerd en worden onderhuidse spanningen en verklevingen verwijderd. Door middel van de stevige massagegrepen maakt de masseur het onderhuidse bindweefsel weer wat losser. Dit heeft weer een positieve werking op de inwendige organen, spieren, bloedvaten en gewrichtskapsel.

 

Wanneer anti cellulitis massage

Als je merkt dat je last krijgt van cellulitis, dan is het een aanrader om te starten met anti-cellulitismassages. Door vroeg te beginnen kunnen de vetbolletjes nog worden gladgestreken en kunnen de afvoerstoffen nog natuurlijk worden uitgedreven. Als je dit later doet, dan worden de vetophopingen groter en wordt de huid harder en ruwer. Het is dan veel moeilijker om de cellulitis met massages te verminderen.

 

De anti-cellulitis massage heeft het meeste effect wanneer je er een gezonde levensstijl op na houdt. Als je de behandeling combineert met veel beweging en gezonde voeding dan heeft deze meer succes. Om de cellulitis te verminderen zijn vaak meerdere behandelingen nodig.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zuid-Holland