Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Ayurveda massage

De Ayurveda massage is een massage afkomstig uit het gelijknamige natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda. Dit systeem wordt tevens gezien als het oudste geneeskundig- en gezondheidsysteem. De massage is van oorsprong bedoeld voor mensen met een goede gezondheid en behoort tot de preventieve geneeskunde. De massage is gericht op ontspanning en is met name bedoeld voor het voorkomen van ziekten, verjonging van het lichaam en een verlenging van de levensduur. De massage helpt echter ook bij het herstellen van uiteenlopende klachten.
 

Kruiden

De Ayurveda massage staat bekend om het gebruik van de vele verschillende soorten verwarmde kruidenoliën, welke een goede uitwerking op de huid hebben. De olie ontspant de spieren en verjongt en reinigt de celstructuur en kanalen van de huid. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. Verder wordt er bij de keuze van een olie rekening gehouden met de klachten die de persoon heeft. Voor specifieke klachten als reuma en hoofdpijn zullen er bijvoorbeeld andere kruiden worden gebruikt.
 
Veel kruidenoliën zijn gebaseerd op een basisolie als sesamolie, kokosolie of ghee (geklaarde boter) met kruiden er in verwerkt. In sommige gevallen wordt er ook met droge kruiden gemasseerd.
 

Uitvoering

Een Ayurveda massage wordt meestal met de handen uitgevoerd. Soms wordt dit met de voeten gedaan en heel soms en dan met name bij reumatische aandoeningen, wordt er gemasseerd met rijstkorrels of kruidenbundels.
 

Effect

De Ayurveda massage heeft een reinigend effect. De massage ontspant en voedt de huid. Verder balanceert de massage de mens fysiek en geestelijk. De massage is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest.
Ook verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. De massage werkt eveneens goed tegen stress, vermoeidheid en slapeloosheid en draagt daarbij bij aan de  lichaamsbewustwording en verlichting van de spierspanning
De Ayurveda massage is hierbij zeer effectief bij het verhelpen van klachten zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, rsi, reuma of een whiplash. Ook werkt de massage goed tegen stress of een burnout en verhelpt het spijsverteringsklachten.
 
De Ayurveda massage is geschikt voor iedereen, in gezonde of zieke conditie en zowel oud als jong. Wél zijn er een aantal condities waarin wordt afgeraden om een Ayurveda massage te ondergaan. Dit is in de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts en direct na het eten.

Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Friesland


Gelderland


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland