Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Indiase hoofdmassage

Bij een Indiase hoofdmassage worden het hoofd, het gezicht, de nek, de schouders en de bovenarmen gemasseerd. Deze massage heeft als doel om blokkades en spanningen weg te nemen.


 

De Indiase hoofdmassage bevordert je nachtrust en versterkt het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Ook worden pijn en stijfheid verlicht en worden de stress en vermoeidheid uit je lichaam gedreven. Daarnaast zorgt de massage met olie ook voor een stralende huid en glanzend haar.


 

Oorsprong

De Indiase hoofdmassage wordt ook wel Champissage genoemd. Deze massage is gebaseerd op het eeuwenoude healingsysteem Ayurveda gebaseerd. Ayurveda is al eeuwenoud en heeft de Indiase hoofdmassage een centrale plaats gegeven in het healingsysteem. Ayurveda wordt wereldwijd toegepast bij tal van massages en behandelingen.


 

De massage

Bij deze massage worden enkel het hoofd, de nek, de schouders en de bovenarmen gemasseerd. Dit gebeurt in een speciale massagestoel. Deze lichaamsdelen worden met een bepaalde techniek gemasseerd. Er wordt hierbij druk uitgeoefend op de rug, nek, schouders, armen, het hoofd en het gezicht. De reden dat deze delen worden gemasseerd is, omdat het zeer belangrijke energiecentra in ons lichaam zijn. Als je kwaad of gespannen bent, dan hopen de spanningen zich op. Dit kan zich later uiten in klachten als een stijve nek, stijve schouders, vermoeide ogen of haaruitval. Bij de Indiase hoofdmassage word je met behulp van zachte en stevige bewegingen gemasseerd. Hierdoor heft de masseur blokkades op en brengt het je enige verlichting bij de vervelende spanningen.


 

Verder worden tijdens de massage ook geestelijk punten aangepakt. De effecten van de massage zijn dus niet alleen lichamelijk. Na de massage merk je al snel dat je geest wat meer gekalmeerd is en je je minder gespannen of gestressd voelt. Vaak heb je ook de mogelijkheid om ervoor te kiezen dat deze massage word gegeven in combinatie met verschillende etherische oliën of kruiden.


 

Na de behandeling merk je vrijwel direct het effect. Zo kan je de eerste uren last hebben van koude of warme rillingen, geeuwen of slaperigheid. Ook kunnen er vastzittende emoties loskomen of voel je je weer energieker.


 

Na een aantal uren zal je het positieve effect merken. Je kunt weer helderder denken en voelt je vitaler. Ook voel je je wat meer ontspannen. Verder kan je het gevoel hebben dat je uit een lange nachtrust te zijn ontwaakt.


 

Wanneer Indiase hoofdmassage

De Indiase hoofdmassage helpt vooral bij spanningsklachten die zich lichamelijk uiten, zoals hoofdpijn, slechte haargroei, stress, nekpijn en schouderpijn. Door deze belangrijke energiepunten te masseren worden de blokkades weggenomen. Hierdoor nemen de lichamelijke klachten ook af. Ze kunnen er zelfs helemaal door verdwijnen. Een regelmatige een Indiase hoofdmassage kan preventief werken tegen klachten. Vooral in deze tijd van drukte, waarin we nauwelijks tijd hebben om tot ontspanning te komen, kan deze behandeling dus een goed hulpmiddel zijn om gezondheidsklachten te voorkomen.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland