Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Reflexologie massage

Bij reflexolgie werden de reflexzones in de voeten, handen of oren gestimuleerd. Deze zones staan in verbinding met de organen en lichaamsdelen. Reflexologie heeft als doel om spanningen en stress te verlichten en het lichaam te laten ontspannen. Ook is reflexologie erop gericht om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te verstrekten. Reflexologie is holistisch. Dit houdt in, dat je als mens als een geheel wordt bekeken. Het lichaam, geest en de omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En beïnvloeden elkaar voortdurend.


 

Oorsprong

Reflexologie is al duizenden jaren oud. Zo werd het al in de tijd van de oude Chinezen en de Egyptenaren toegepast. Zij maakten gebruik van drukpunten, onder andere onder voeten. Hiermee werden pijn en ziektes verlicht. Verder werd de drukpuntmethode ook door verschillende Indiaanse stammen gebruikt. Lange tijd raakte reflexologie in de vergetelheid. Echter in de negentiende eeuw werd het weer populair door de Amerikaanse keel, -neus, -en oorarts William Fitzgerald populair. Hij schreef in 1917 het boek de Zone Therapy. Hierin verdeelde hij het lichaam in tien verticale zones. Hij schreef hierin dat de druk die op een bepaalde plek in het lichaam werd uitgeoefend een verdovende uitwerking had op andere plekken in dezelfde zone. De theorieën van Fitzgerald werden weer verder uitgewerkt door Joe Shelby Rily. Hij verdeelde het lichaam weer in vier horizontale zones en startte met het vastleggen van specifieke punten op de handen en voeten. Volgens hem maakten deze punten een verbinding met andere lichaamsdelen. De verpleegster en fysiotherapeut Eunice Ingham bracht vervolgens alle punten in kaart. Aan haar is ook de naam reflexologie te danken. Hierna werd de reflexologie weer bekend in Duitsland en Engeland. Inmiddels heeft deze massage een wereldwijde bekendheid. Overal ter wereld kan je terecht voor reflexologie.


 

De massage

Een masseur die reflexologie toepast maakt gebruik van de verschillende reflexzones in het lichaam. Deze zones zijn de spiegels van ons hele lichaam. Ze vertellen ons dus hoe we ons voelen. De masseur heft de blokkades in je lichaam op. Dit doet hij door de reflexzones te masseren. Door deze massage kan de energie weer vrij door je lichaam stromen. Hiermee wordt ook gelijk het zelfgenezend vermogen van je lichaam weer geactiveerd.


 

Wanneer reflexologie

Reflexologie is geschikt voor ieder mens. Het werkt zowel bij gezonde en zieke mensen. Bij gezonde mensen werkt het preventief en stimulerend. Bij zieke mensen wordt het genezingsproces weer bevorderd. Het kan de pijn en de klachten verminderen. Meestal voelt een massage erg aangenaam en kom je weer helemaal tot rust. Het kan ook zijn dat het soms wat gevoelig is, zo kan je gevoelige zones op de voet ervaren. Dit kan het geval zijn bij ziektes of andere diepere klachten. De masseur bewerkt deze gevoelige zones dan om zo weer in balans te komen en de bloedtoevoer naar de zones toe te verbeteren. Reflexologie kan worden gezien als een aanvulling op een behandeling bij ziekte. Het is echter geen vervanger voor de wetenschappelijke geneeskunde.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland