Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Thaise massage

De Thaise massage heeft als doel om de energie weer goed door het lichaam te laten stromen. Er wordt vanuit gegaan dat het voor een goede gezondheid belangrijk is, dat de levensenergie vrij door je lichaam kan stromen, zonder gehinderd te worden door blokkades. Deze massage is gebaseerd op de gedachte dat er energiekanalen door het lichaam lopen. Het wordt ook wel de Thaise yogamassage genoemd, omdat heel veel strekbewegingen weer lijken op yogaposities. De massage wordt op een matras uitgeoefend. De Thaise massage is eigenlijk een combinatie van diverse bewegingen en technieken als reflexologie en acupressuur. Het is een soort yoga, maar dan niet actief. De spieren worden gerekt en de vitaliteit wordt weer verhoogd. Ook voel je je rustiger en meer ontspannen.


 

Oorsprong

De Thaise massage vindt zijn oorsprong in de Indiase geneeskunde. Het is een van ’s werelds oudste massages. Er wordt gezegd dat deze massage ook nog is beïnvloedt door de Chinese kolonisten. De massage is, net als de andere Oosterse geneeswijzen, weer gebaseerd op het gegeven dat er energiestromen door het lichaam lopen. Deze behandeling hangt ook weer nauw samen met boeddhisme. De Thaise massage is een totaal andere behandeling dan de bekendere massages. Deze massage is namelijk veel dynamischere en er wordt geen gebruik gemaakt van olie. In Thailand wordt deze massage veel toegepast om jong en fit te houden. Eigenlijk heeft de massage van oorsprong een heilige status. Deze werd vroeger door Boeddhistische monniken in tempels gegeven. Tegenwoordig is de Thaise massage overal geïntegreerd. Zo wordt het in Thailand overal gegeven. Zo kun je deze massage krijgen op een massageschool, ziekenhuis, het strand of een hotel. Ook kent de Thaise massage tegenwoordig twee stromingen. Dit zijn de noordelijke versie, de Nuas Bo-Rarn en de zuidelijke versie welke ook wel de Bangkokstijl wordt genoemd.


 

De massage

Gedurende de massage probeert de masseur de energie weer in balans te brengen. Dit doet hij door de kanalen uit te rekken. Zo geeft hij met zijn handen, voeten en ellebogen een druk op de bepaalde punten in je lichaam. Deze punten lopen weer langs kanalen. Het doel van de masseur is om met het fysieke lichaam ook het emotionele of het psychische lichaam te bereiken. Hierbij wordt ook een meditatieve sfeer gecreëerd. Meestal begint de masseur dan ook met een gebed en werkt deze zeer bedachtzaam. Doorgaans duurt de behandeling ongeveer twee uur.


 

Wanneer Thaise massage

Aangezien de Thaise massage de soepelheid en de flexibiliteit van het lichaam verhoogt, is deze behandeling zeer geschikt voor sportmensen en dansers. Verder is de Thaise massage ook zeer geschikt als je last hebt van psychische of lichamelijke klachten als chronische vermoeidheid, rugklachten, hoofdpijn, nekklachten en stijve spieren en gewrichten. Dit komt omdat de massage de bloedsomloop weer verbeterd. Verder word je ademhaling dieper. Ook wordt de spierelasticiteit verbeterd en de spierspanning vermindert. Daarnaast lever je door deze massage ook weer meer activiteit, dit komt door de stimulering van het zenuwstelsel.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland