Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Vlindermassage

Een vlinder massage is een massage die op de rug wordt gegeven. Deze massage heeft een transformerende werking. De massage is erop gericht om de spieren, de organen en de zenuwen te stimuleren. Het doel hiervan is om mensen te bevrijden van oude blokkades en spanningen. Door de massage wordt er energie geplaatst naar plaatsen waar blokkades zijn losgelaten.

 

De massage heeft zijn naam te danken aan het gevoel dat je ervan krijgt. Je voelt je namelijk zo vrij als een vlinder. Dit komt door de zachte wijze van masseren. Er wordt hierbij geen druk op je lichaam uitgeoefend en hierdoor voel je je als een vlinder. Daarnaast voelt de aanraking van de masseur hetzelfde als wanneer er een vlinder over je rug heen gaat.

 

Naast het gegeven dat de vlinder massage het doel heeft om het lichaam te ontdoen van oude blokkades en spanningen, heeft deze massage ook nog een aantal andere doelen. Zo heeft het als doel om als mens dichter bij de innerlijke kern te komen. Hierdoor geeft het je inzichten over situaties die op dat moment in je leven spelen. Verder zorgt de massage voor een ontsnapping in het lichaam en het hoofd. Daarnaast gaat de energie weer volop door het lichaam stromen. Dit komt door de transformatie. Hierdoor kunnen er weer een aantal zaken in je leven gaan veranderen.

 

De massage

De vlinder massage is erg zacht en wordt toegepast op de blote rug. Er worden hierbij geen knedingen toegepast, maar zachte aanrakingen. Hierbij maakt de masseur gebruik van oliën. Delen die hij niet masseert worden weer afgedekt met handdoeken.

 

Door je ruggengraat lopen allemaal grote zenuwbanen, welke zijn beschermd door de wervels. Vanuit deze zenuwbanen zijn er weer vertakkingen door het gehele lichaam. De masseur raakt je ruggengraat heel zacht aan en strijkt hierbij omhoog. Hierbij worden allerlei punten geraakt en worden herinneringen losgemaakt. Hierdoor kom je helemaal tot ontspanning en krijgen je organen weer de goede energie binnen.

 

Terug naar beneden raakt de masseur punten als je blaasmeridiaan. Deze laat oude spanningen los en maakt weer ruimte vrij voor nieuwe energie. Verder wordt hier ook je flexibiliteit bevorderd.

 

Wanneer vlindermassage

Als je niet van harde massages houdt, dan is deze massage zeer geschikt. Eigenlijk is de vlinder massage voor iedereen geschikt. Als je last hebt van psychische klachten, zoals stress, spanningen en moeheid kan de vlinder massage heel goed helpen bij het verminderen van deze klachten. Door deze massage kom je in een totale ontspanning, waardoor je weer nieuwe energie opdoet. Je raakt weer wat meer in balans en voelt je vitaler. Hierdoor kan je beter omgaan met klachten als stress en spanningen.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Gelderland


Limburg


Overijssel


Utrecht


Zuid-Holland