Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Anma massage

De anma massage is bedoeld om het lichaam opnieuw in balans te brengen wanneer er klachten van onbalans ondervonden worden. Wanneer je een anma massage ondergaat, dan zal je je gegarandeerd beter voelen na de massage. Het is namelijk zo dat deze massage niet alleen effect heeft op bepaalde delen van het lichaam, maar op het complete lichaam. Veel mensen die voor het eerst in de wereld van massages stappen kiezen voor de anma massage. Dit is dan ook een perfecte, ontspannende en verkwikkende massage om mee te starten.

 

De oorsprong

Naar alle waarschijnlijkheid werd de anma massage circa 5000 jaar geleden voor het eerst toegepast in China, waar ze de massage anmo noemen. Letterlijk betekent dit ‘druk en wrijf’. De anma massage behoort dan ook tot de oudste massagevormen ter wereld. Ongeveer 2500 jaar geleden werd de massage voor het eerst beschreven op papier, waardoor er op deze manier les kon worden gegeven in het bieden van een anma massage. Waarom spreken we dan van een Japanse massage? Dit komt omdat de Japanners de oorspronkelijke massage verder hebben uitgebreid en ontwikkeld. Circa 1300 jaar geleden kwam de massage in Japan tot stand, waar er flink aan gesleuteld is. Onder meer de shiatsu massage, de tuina massage en de sportmassage zijn ontwikkeld vanuit de anma massage. De massage is overigens niet ontwikkeld om pijntjes en kwaaltjes te behandelen. De anma massage werd ontwikkeld om het lichaam in de koudere seizoenen op te warmen en warm te houden. Hierbij werd ontdekt dat de massage ook goed hielp om pijntjes weg te nemen, waarna hierop werd verder ontwikkeld.

 

De massage

De anma massage wordt door een professionele masseur volgens een bepaald patroon uitgevoerd. De handelingen, die bestaan uit wrijven, kneden, schudden, drukken en rekken, worden in een vastgestelde volgorde toegepast. Dit patroon wordt ook wel Kata genoemd. Het moet zorgen voor rust, harmonie, dynamiek en ritme, waardoor de massage altijd als prettig wordt ervaren. De masseur zal de massage uitvoeren terwijl je op een tafel ligt. Over het algemeen wordt de massage toegepast wanneer je je kleding aan houdt. In uitzonderlijke gevallen wordt je gevraagd de bovenkleding uit te trekken.

 

Wanneer

De anma massage wordt om diverse redenen toegepast. Op de eerste plaats wordt deze toegepast om het lichaam weer in balans te krijgen wanneer je een wat onevenwichtig gevoel hebt. Ook kan de massage worden toegepast bij klachten in de spieren of de gewrichten. In veel gevallen kan de anma massage deze klachten wegnemen. De massage helpt ook bij het stimuleren van de bloed-, lymfe- en energiebanen. Masseurs die zoekende zijn naar de juiste massage voor je klachten, kunnen eerst een aantal anma massages toepassen om een juiste diagnose te kunnen stellen, waarna de klachten kunnen worden behandeld middels de meridianen. Veel mensen met een stressvolle baan, een gespannen thuissituatie of andersoortig emotionele problemen ondervinden ook veel baat bij de anma massage.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Gelderland


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel