Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Aqama massage

De aqama massage wordt uitgevoerd met behulp van een zogeheten aqama kussen. Dit kussen, dat wordt gevuld met warm water, zorgt voor extra comfort en voor een ontspannende werking. Dit maakt dat de aqama massage zeer geschikt is voor iedereen die optimale ontspanning kan gebruiken. Om de ontspannende werking te versterken, wordt bij deze massage meer olie gebruikt dan bij de gemiddelde andere massagevorm. Het is dan ook de bedoeling dat je volledig kunt ontspannen, ook wanneer je last hebt van bepaalde spier- en/of gewrichtsklachten. De warmte van het kussen helpt de spieren en gewrichten warm te maken zonder inspanning, waardoor deze makkelijker en sneller in staat zijn om te ontspannen.

 

De oorsprong

De aqama massage behoort tot de nieuwere massagevormen. Voortdurend zijn masseurs aan het ontwikkelen met bestaande massages. Er zijn nog altijd klachten die niet te behandelen zijn met een reeds bekende massagevorm. Dit betekent dat men altijd op zoek is naar nieuwe methodes om beter te behandelen met behulp van een massage. Dit geldt uiteraard ook voor massages die bedoeld zijn om te ontspannen. De aqama massage kunnen we indelen bij onder meer de hotstone massage en de anma massage, welke bedoeld zijn om te relaxen.

 

De massage

De aqama massage wordt gewoonlijk uitgevoerd op een massagetafel, door een professionele masseur. Omdat de massage volledig bij je moet passen, en je een optimaal ontspannen gevoel behoort te geven, wordt de geur van de olie meestal door jezelf bepaald. Het warme water kussen wordt onder je geplaatst, waardoor je wat heen en weer wiebelt en schommelt. Dit zorgt voor een wiegend effect tijdens de massage, welke met extra veel olie wordt uitgevoerd. In sommige gevallen wordt er tijdens de massage ook rustige muziek gedraaid. Ook dit mag je vaak zelf bepalen in professionele massagestudio’s. Bij deze massagevorm worden geen schadelijke middelen gebruikt en worden er ook geen diep drukkende of wrijvende bewegingen gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de aqama massage ook uitstekend geschikt is voor zwangere vrouwen die wel wat ontspanning kunnen gebruiken. Bij de meeste massagestudio’s duurt de aqama massage gemiddeld een half uur. Tevens wordt deze massage ook wel toegepast in sportcentra. Hierbij wordt er eerst een sportmassage gegeven, welke door de aqama massage wordt opgevolgd.

 

Wanneer

Het schommelende effect zorgt voor een geweldig comfortabele houding. Dit, in combinatie met het zachte karakter van de aqama massage, zorgt ervoor dat de massage uitstekend geschikt is voor mensen met spier- en /of gewrichtsklachten. De warmte van het warm water kussen en de schommelingen stimuleren de stofwisseling om sneller te werken, zorgen voor een betere afvoer van afvalstoffen en stimuleren een betere doorbloeding. De spieren en zenuwen kunnen optimaal ontspannen en de elasticiteit van het gewrichtskapsel en het bindweefsel worden bevorderd.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Noord-Brabant


Noord-Holland


Utrecht


Zuid-Holland