Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Aromamassage

Bij een aromamassage wordt gebruik gemaakt van etherische oliën. Deze voeden de huid, ontspannen de spieren en brengen de geest tot rust. Iedere olie die tijdens een massage wordt gebruikt heeft een eigen geneeskrachtige werking. Aan de hand van iemand zijn klachten of wensen wordt bepaald welke olie er tijdens een massage wordt gebruikt.

 

Bij de aromamassage wordt een basisolie gebruikt waaraan natuurzuivere etherische oliën aan worden toegevoegd. De samenstelling van de olie kan per persoon verschillen. Het mengsel is weer helemaal afgestemd op het doel van de massage. De aromamassage werkt niet als een gewone massage. Naast het feit dat je er ontspannen van wordt, werkt deze massage ook door tot je psyche. De aroma’s spelen hierbij een leidende rol. Na een behandeling hoor je weer beter, je ziet en voelt alles weer beter en je denkt weer helderder.

 

Voordat er met de massage wordt gestart, wordt er eerst aan je gevraagd wat je verwachtingen ervan zijn. Naar aanleiding van je antwoorden en je klachten wordt er een gepaste olie voor je gekozen.

 

De oorsprong

De Fransman René Maurice Gattefossé wordt als grondlegger beschouwd van de aroma therapie ofwel massage. Er wordt gezegd dat hij bij het oplopen van een brandwond bij toeval naar een fles etherische lavendelolie greep om deze wond te koelen. Hierna genas de wond sneller en beter dan normaal. Naar aanleiding van deze gebeurtenis ging Gattefossé zich verder verdiepen in de geneeskrachtige werking van de etherische olie. In 1937 schreef hij hier het boek ‘Aromatherapie’ over.

 

Dit boek kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog in handen van de Franse arts Jean Valnet. Hij paste bepaalde principes uit het boek toe als alternatief voor niets of slecht verkrijgbare medicijnen. Na de oorlog besloot Valnet om de principes nog verder uit te werken en er zelf een boek over te schrijven. Vanaf de jaren zestig werd de aromatietherapie eerst in Frankrijk en later ook in andere landen toegepast.

 

De massage

De aroma massage is een volledige lichaamsmassage, waarbij je lichaam op een zachte wijze wordt gemasseerd. De etherische oliën worden aan de draagolie toegevoegd. Dit mengsel wordt dan weer gebruikt voor de massage. Als draagolie gebruikt de masseur oliën van vette planten, zoals amandelolie, jojoba-olie en zonnebloemolie. Doordat je over je hele lichaam wordt gemasseerd, kom je ook nog eens veel meer in contact met jezelf. Vaak voel je de spanning al verminderen tijdens de massage.

 

Wanneer aromamassage

Een aroma massage werkt dieper door dan een normale massage. Om deze reden is de massage heel erg geschikt voor mensen met klachten als lusteloosheid, depressiviteit, moeheid, hoofdpijn of migraine, nek- en schouderpijn, rugpijn, algemene stressklachten en stress.

 

Het helpt dus vooral bij psychische klachten, zoals lusteloosheid, stress en depressiviteit. Door de massage met de etherische oliën kom je weer helemaal tot ontspanning. En dit geldt dan niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je psyche.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland