Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Baby Massage

De babymassage is een nieuwe soort massage welke speciaal is gericht op baby’s tussen de 6 weken en 9 maanden oud. Het is daarbij vooral de bedoeling dat ouder en baby elkaar beter leren kennen. Deze massage is totaal anders dan doorsnee massages en is speciaal gemaakt voor baby’s. Een baby massage is erg doeltreffend, omdat baby’s met name communiceren via lichaamstaal.
 

Hoe gaat een babymassage?

Je masseert een baby door de vingers worden rustig heen en weer te bewegen over het lichaam van de baby. Zowel ouder als baby zullen dit als aangenaam ervaren. Bij een babymassage zijn communicatie en lichaamstaal zeer belangrijk. Met een babymassage geef je het kind voldoende aandacht, wat zij in deze jonge jaren sterk nodig hebben.
 

Leer het kind beter kennen

Door de baby te masseren leer je het kind op een bijzondere manier beter kennen. Zonder woorden leer je het kind te verstaan. Dit zijn in de eerste negen levensmaanden van het kind ook de enige communicatiemogelijkheden die er zijn. Al in de baarmoeder is de huid van de baby het belangrijkste communicatiemiddel. De eerste taal die het kind leert spreken, is de lichaamstaal.
 
Inmiddels is ook wetenschappelijk bewezen dat kinderen beter opgroeien en sterker worden als zij regelmatig huidcontact hebben met de ouder/verzorgen. Door de reacties van het kind leert de ouder het kind beter kennen en respecteren en zal daarbij beter kunnen inspelen op de behoeftes van het kind. Op deze manier wordt de basis van het vertrouwen gesterkt. Door vertrouwen en veiligheid aan het kind te schenken, zal dit bijdragen aan het opgroeien tot een stevige, onafhankelijk persoonlijkheid.
 
Als je als ouder leert dat je je baby een gevoel van veiligheid en geborgenheid kunt geven, zul je je vaak minder machteloos voelen in vervelende situaties. Ook dit is een extra motivatie om je kind vaker te masseren. Ook kunnen vaders een betere band met het kind krijgen door het kind regelmatig te masseren. Een babymassage kan door iedereen met gemak geleerd worden en er is geen speciale voorkennis voor nodig.
 

Waarvoor is de massage geschikt?

Iedere ouder kan zijn/haar baby masseren. Een babymassage is daarbij goed bruikbaar bij baby’s die veel huilen, onrustig zijn, zich overstrekken of buikkrampjes hebben. Ook couveuse baby’s worden graag gemasseerd.
 
Na de bevalling wordt een baby letterlijk overvallen met de nieuwe wereld waarin het terecht komt. De overgang van de veilige, warme baarmoeder naar de grote, koude buitenwereld is voor het kind een enorm ingrijpende verandering. Alles wordt in één klap anders voor zowel het kind als de moeder. Er is een nieuwe relatie ontstaan, waar je als ouder heel veel aan toe kunt voegen door je kind regelmatig aan te raken.
 

Welk effect heeft de massage op het kind?

Door de baby regelmatig te masseren zullen de zintuigen van het kind worden geactiveerd en zal het slaap- en eet ritme worden verbeterd. Daardoor kunnen darmkrampjes minder voorkomen en beter worden opgevangen als je daar als ouder mee hebt leren om gaan. Baby’s die onrustig zijn en veel huilen worden gerustgesteld door een massage en leren zich daarbij ontspannen. Ook baby’s die overstrekken hebben baat bij een regelmatige massage.

 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland