Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Balinese massage

Een bekend voorbeeld van de Balinese massage is de Ayurvedische massage. De Balinese massage is, zoals de naam al duidelijk maakt, afkomstig van het eiland Bali. Deze massage stimuleert de doorbloeding en uitscheiding wat er weer voor zorgt dat afvalstoffen veel gemakkelijk via de huid en andere uitscheidingsorganen het lichaam kunnen verlaten. Bij deze massage wordt er vaak gebruik gemaakt van speciale warme kruiden oliën. Deze worden dan weer voor een deel door het lichaam opgenomen en zorgen ook nog voor een inwendige reiniging.

 

Oorsprong Balinese massage

Ayurveda is het oudste systeem op het gebied van gezondheid en geneeskunde. Het is ruim vijfduizend jaar geleden in India ontstaan. Ayurveda werd gezien als een holistisch systeem. Het woord Ayurveda betekent letterlijk kennis van het leven. Het behoort tot de eeuwenoude traditionele Indische geneeskunde. Dit is een holistische wetenschap met verschillende disciplines.

 

Er zijn zelfs teksten van meer dan vierduizend jaar oud, waarin het belang van de massage wordt beschreven. Er wordt hierin uitgelegd dat het helpt bij een goede gezondheid. Nog altijd is het gebruikelijk om de bruid en bruidegom voor de dag van hun huwelijk een traditionele massage te geven.

 

Het uitgangspunt zijn de drie Dosha’s. Dit zijn de Vata, Kapha en Pitta. Deze drie bio-energieën zijn weer opgebouwd uit vijf elementen, dit zijn water, lucht, vuur en ether. De dosha’s spelen een grote rol in de ayurveda. Alles wordt uitgelegd op basis van deze dosha’s. Hierbij kan je denken de seizoenen, het weer, de mensen en leeftijden.

 

De massage

Meestal wordt de Balinese massage met de handen uitgevoerd, heel soms met de voeten. Soms wordt er ook gemasseerd met ruist of kruidenbundels. Over het algemeen is het een zachte massage waarbij de druk wordt afgestemd op de fysieke structuur van het lichaam. De massage is kan soms ook energetisch zijn. Dit komt, doordat de energiekanalen en de energiepunten worden aangeraakt. Voor de masseur start met een massage stemt deze, door middel van meditatie de massage af op de energie van de cliënt.

 

De massage heeft vooral als doel om het lichaam te reinigen, te voeden en te ontspannen. Het zorgt voor een fysieke en geestelijke balans. Ook wordt het zelfgenezend vermogen van de geest en het lichaam gestimuleerd.

 

Wanneer Balinese massage

De Balinese massage is gericht op diverse klachten. Zo kan het helpen tegen stress, vermoeidheid en slapeloosheid. Daarnaast verbetert het de weerstand en activeert het het lymfesysteem en de bloedsomloop. Ook levert de Balinese massage een bijdrage aan de lichaamsbewustwording en verlichting van de spierspanning. Verder kan een Balinese massage helpen om klachten te verminderen of weg te nemen als rugpijn, rsi, whiplash, nekklachten, stress, reuma, spijsverteringsklachten, hoofdpijn en een burn-out.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zuid-Holland