Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Chinese massage

Een Chinese massage is goed voor het hele menselijk lichaam. Fysiek zorgt het voor het ontspannen en het vitaliseren van de spieren, het rekken van het bindweefsel en het stimuleren van het lymfestelsel. Mentaaal zorgt deze massage voor meer rust en ontspanning, maar ook voor een bewustwording van het eigen lichaam. Daarnaast kunnen de aanrakeing ook vreugdegevoelens en gevoelens van welzijn en vertrouen opwekken. Ook kan je nadat je een aantal keren bent gemasseerd wat positiever over jezelf gaan denken. Daarnaast kan je ook meer verantwoordelijkheid ontwikkelen. Zo leer je dat je zelf je eigen geluk creëert en dat je zuinig dient te zijn op je lichaam.

 

Oorsprong

De Chinese massage is een eeuwenoude techniek die is overgebracht van generatie op generatie. Het is vooral gebaseerd op het principe van de innerlijke balans en harmonie. Ook wel het Yin en Yang principe genoemd.

 

De Chinese massage is al duizenden jaren geleden ontwikkeld en het is al eeuwen bekend dat deze zeer effectief is. Dit komt, omdat de volgorde van het masseren een reinigend effect heeft. Zo worden punten langs gewrichten waar de doorgang en de circulatie van de energie wordt bemoeilijkt of geblokkeerd weer los gemasseerd. Afvalstoffen worden hierdoor naar buiten geleid.

 

De Chinese massage werkt in op de meridianen in het lichaam. Deze meridianen zijn weer verbonden met alle organen en hebben dan ook een effect op het totale functioneren van het lichaam.

 

De massage

Bij een Chinese massage word je zacht gemasseerd. Hierdoor is deze behandeling zeer ontspannend. De massage wordt vaak gegeven door masseurs die hier een jarenlange studie voor hebben gevolgd. Er bestaan verschillende handgrepen, zoals strijkingen, knedingen, drukkingen op de meridianen en rekkeingen op het lichaam.

 

De Chinese massage kan heel veel effect hebben op iemand. Het is afhankelijk van de klachten welk effect dit is. Iedereen reageert er namelijk weer anders op. In ieder geval zullen je spieren na een Chinese massage veel beter aanvoelen. Dit voel je ook de volgende dag nog. Ook zijn de organen in balans gebracht. Hierdoor kan je je geestelijk ook een stuk beter voelen. Eigenlijk wordt het lichaam als het ware weer schoongemaakt en opgefrist. Dit brengt een gevoel van ontspanning en pijnvermidering met zich mee.

 

Wanneer Chinese massage

Net als heel veel eeuwenoude massages, kan ook deze vorm helpen tegen heel veel klachten. Wanneer iemand slecht slaapt, dan zou deze persoon na een massage weer beter kunnen slapen. Ook helpt het tegen vermoeidheid of bij het krijgen van meer energie. Daarnaast helpt het ook om weer rustiger te worden. Verder kan een Chinese massage ervoor zorgen dat een regelmatige hoofdpijn verdwijnt of afneemt, dat de spijsvertering beter op gang komt en dat opgekropte emoties weer naar boven komen. Dit kan vrijwel direct na de massage kunnen gebeuren.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Friesland


Gelderland


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland