Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Chocolade massage

Bij een chocolade massage wordt er gebruik gemaakt van warme chocoladeolie. Deze massage is voornamelijk gericht op ontspanning. Het doel ervan is om spanningen en stress weg te nemen. De chocoladeolie is samengesteld uit gesmolten chocolade en amandelolie. De chocolade heeft een opwekkend en stimulerend effect. Dit komt weer door de stof theobromine.

 

Theobromine en vrije radicalen

Theobromine zorgt ervoor dat serotonine en endorfine in ons lichaam verhoogd worden. Deze stoffen zorgen voor pijnonderdrukking en een voorlijk humeur. Ook bevat de chocolade mineralen. De cacao vangt de vrije radicalen op die verantwoordelijk zijn voor de afbraak en het verouderingsproces van de huidcellen. Verder bevat cacao minerale zouten met looistof en een herstellende werking.

 

De massage heeft het effect dat je huid en de zintuigen zich helemaal ontspannen. Daarnaast zorgt de kalmerende werking van de cacao ervoor dat het huidstructuur verbeterd. Zo word je huid gevoed, verzacht, gehydrateerd en beschermd.

 

Cacao bevat minerale zouten met een herstellende werking en looistof met een afslankende werking. De cacaoboter die bij de massage wordt gebruikt is één van de meest stabiele en vette grondstoffen.

 

De massage

Bij een chocolade massage word je gemasseerd door middel van zachte strijkingen en knedingen. Deze hebben een zeer ontspannend effect. Meestal wordt er eerst een scrub op je lichaam aangebracht en word je gereinigd. Daarna wordt er een chocoladepakking op de huid aangebracht deze trekt dan tien minuten in.

 

Eigenlijk is de chocolade massage een echte verwennerij. Het is een massage die je vertroetelt. Deze massage brengt je ontspanning, kalmering, minder stress en zintuiglijke voldoening. Ook helpt het je bij het krijgen van een beter humeur. Het is dus echt een heerlijke verleiding en een moment van ontspanning.

 

Wanneer een chocolade massage?

De chocolade massage is erg geschikt voor mensen die last hebben van veel spanningen of stress. Ook helpt het bij mensen die last hebben van huidklachten, als een droge huid of cellulitis. De olie die de masseur gebruikt verzacht en voedt de huid.

 

De chocolade massage bestaat uit een body scrub, welke is samengesteld uit bruine suiker, cacaoboter, amandel- en jojoba-olie en stukjes witte chocolade. Hierdoor worden de dode huidcellen verwijderd en word je huid zachter gemaakt.

 

Bij een massage over het hele lichaam word je gemasseerd met speciale verwarmde chocolade massage olie, welke over je hele lichaam wordt verdeeld. De massage is eigenlijk een combinatie van een schoonheids- en een ontspanningsbehandeling. Deze verwent je huid en vertraagt het verouderingsproces.

 

Af te raden

In sommige gevallen is een chocolade massage niet verstandig. Zo is het af te raden bij een ontsteking, besmettelijke ziektes, pijn of koorts.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zuid-Holland