Op Massages.nl staan 1597 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Cosmetische massage

Een cosmetische massage is een massage zoals deze wordt toegepast in een schoonheidssalon. Het heeft als doel om het lichaam mooier te maken en het uiterlijk in stand te houden. Een afgeleide van deze massage is de gezichtsmassage.

 

De gezichtsmassage

Je gezicht heeft heel andere spieren dan de rest van je lichaam. Zo zijn deze spieren aan de huid aangehecht en leveren ze dus een bijdrage aan je uiterlijk. Ook kan je er je stemming mee uiten. Aan iemand zijn gezicht kan je dan ook vaak aflezen hoe deze persoon zich voelt.

 

Er zijn tal van factoren die weer invloed hebben op je uiterlijk doordat je gezichtsspieren worden samengetrokken. Een gezichtsmassage kan de spanningen verminderen en zorgt dan ook weer voor een zachtere gezichtsuitdrukking. Een ander doel van de gezichtsmassage is om de huid weer stralender en gezonder te maken. Naarmate je ouder wordt verzwakt het spierweefsel in het gezicht en kunnen er dunnere lijntjes rond de ogen, de mond en op het voorhoofd ontstaan. Een gezichtsmassage zorgt voor een vertraging van het verouderingsproces en een stimulatie van de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Ook verbetert het de spanningen van de spieren. Deze staan minder strak.

 

Oorsprong

De gezichtsmassage kent een lange geschiedenis en is al duizenden jaren oud. De oorsprong ligt in de Japanse massagetechnieken van meer dan vierduizend jaar geleden. De massage kent heel veel verfijningen en toevoegingen.

 

De massage

De gezichtsmassage wordt in Japan gezien als een traditionele kunst. Het is een zeer verfijnde massage die de diepe en oppervlakkige gezichtsweefsels, meridianen en drukpunten behandelt.

 

Bij de gezichtsmassage word je door een masseur gemasseerd met technieken die van toepassing zijn op jouw klachten. Zo krijgt elke deeltje van je gezicht de nodige en specifieke aandacht. Dit is echt een unieke massage en het kan niet worden vergeleken met een andere massage.

 

Vaak start de masseur met een ontspannende nek- en schoudermassage. Daarna behandelt deze je gezichtshuid en je gezichtsspieren. Als laatste zijn je hoofd en de hoofdhuid aan de beurt. Deze massage heeft niet alleen het effect van een facelift, maar het brengt ook weer de energie van het lichaam in balans. Zo zijn je geest en lichaam weer meer in evenwicht.

 

Wanneer cosmetische massage

Een cosmetische massage, zoals een gezichtsmassage, is geschikt voor heel veel mensen. Zo kan het helpen wanneer je wat gestressd en gespannen bent. Door middel van deze massage kan je wat meer tot ontspanning komen. Zo ontspannen je gezichtsspieren ook meer en is je uitdrukking wat zachter. Daarnaast is het een goede manier om ouderdomstrekjes, zoals rimpels en lijntjes te verminderen. Verder helpt een cosmetische massage tegen klachten als hoofdpijn, oorsuizingen, oorpijnen en migraine. Deze klachten kunnen hierdoor afnemen of helemaal verdwijnen. Een gezichtsmassage is slechts een voorbeeld van een cosmetische massage. Er zijn nog veel meer soorten cosmetische massages, zoals een klassieke massage. Hierbij word je op de traditionele manier over heel je lichaam gemasseerd.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Friesland


Gelderland


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zuid-Holland