Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Guasha massage

De guasha massage wordt in Nederland niet erg veel toegepast, terwijl er toch een aanzienlijke groep mensen baat zou kunnen hebben bij deze massagetherapie. Bij guasha massage draait het allemaal om positieve en negatieve energie. Uiteraard spreekt het voor zich dat het de bedoeling is dat de negatieve energie tijdens de massage het lichaam verlaat, waardoor er plaats ontstaat voor nieuwe, positieve energie. Deze massage wordt niet door iedereen als prettig ervaren en behoort dan ook niet tot de ontspanningsmassages, maar tot de massages die bedoeld zijn om bepaalde klachten weg te nemen.


 

De oorsprong

De oorsprong van de guasha massage ligt, zoals die van vele massages, in China. De guasha massage werd hier al in de tijd voor Christus toegepast om de meest uiteenlopende klachten te behandelen. Het ging hierbij om klachten die werden veroorzaakt door de afvalstoffen in het lichaam. De naam guasha heeft een specifieke betekenis, zoals vrijwel alle massages die in China zijn ontwikkeld. Guasha betekent letterlijk ‘de ziekte uit het lichaam schrapen’. Dit klinkt heel vreemd, maar het omschrijft precies waar de massage voor staat en wat je kunt verwachten van de massage. Tegenwoordig is er in Nederland in iedere provincie wel een masseur te vinden die deze massagetechniek beheerst.


 

De massage

Bij de guasha massage wordt gebruik gemaakt van een jade steen. Deze steen wordt in de Chinese leer gezien als geneeskrachtig. Met deze jade steen wordt de negatieve energie uit het lichaam geschraapt. Op de plaatsen op het lichaam waar zich blokkades of afvalstoffen bevinden, zullen zich vlekken gaan vormen. Deze vlekken kleuren van licht rood tot soms zelfs zwart. Deze vlekken worden ook wel Sha genoemd. Veel mensen denken dat het geen goed teken is wanneer de vlekken zeer donker zijn. Echter, we kunnen ervan uit gaan dat hoe donkerder de vlek is, hoe meer afvalstoffen het lichaam verlaten. Wanneer het om blokkades gaat, dan kleuren de vlekken donkerder naar mate de blokkades ouder zijn. De vlekken zijn te vergelijken met bloeduitstortingen en zijn in de meeste gevallen binnen een week na de massage weer verdwenen. In de meeste gevallen duurt een guasha massage gemiddeld een uur. Echter, er zijn mensen die de massage als onprettig of zelfs pijnlijk ervaren, waardoor de tijd kan worden teruggebracht naar een half uur. De huid kan tot dagen na de massagebehandeling gevoelig aanvoelen. Dit verschilt per persoon. Het is dan ook belangrijk dat er zeker twee weken tussen de massages zit, zodat de huid en het lichaam de tijd hebben om zich te herstellen. Aan de vlekken kun je zien dat de massages helpen. Bij iedere opvolgende guasha massage zullen de vlekken minder donker kleuren en zullen zij sneller na de massage zijn verdwenen. Dit is een teken dat er meer negatieve energie verdwenen is en er meer positieve energie ontstaan is.


 

Wanneer

De guasha massage kan bij diverse klachten die worden veroorzaakt door afvalstoffen worden toegepast. Het gaat om het behandelen van zowel klachten als ziekten. Hierbij valt te denken aan onder meer hoofdpijn en migraine, nek- en schouderklachten, een tennisarm, rugpijn, reumatische pijn, krampen, gewrichtspijnen, slapeloosheid, allergie en spijsverteringsklachten. Het lichaam geeft ook reacties als gevolg van de massage. Zo kun je na de massage wat vermoeid zijn, maar na een langere tijd krijg je meer energie. Je kunt wat tintelingen voelen en last hebben van blauwe plekken. Je voelt dat er een last van je schouders valt. Het is belangrijk na de massage veel water te drinken, om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zuid-Holland