Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Haptonomie

Bij een eucalyptische massage wordt er gebruik gemaakt van eucalyptus olie. Het doel van deze massage is om de doorbloeding te stimuleren, de huid te voeden en de spieren en de geest toto rust te brengen. Het is dan ook een ideale massage om tot ontspanning te komen.


Oorsprong

De eucalyptische massage is al duizenden jaren oud en vindt zijn oorsprong in Australië en Tasmanië. De vroegere inwoners van Australië, de Aboriginals, gebruikten de bladeren van de eucalyptusplant om wonden sneller te laten genezen en om schimmelinfecties te bestrijden. Ook wordt er gezegd dat eucalyptusthee koorts zou verlagen.


De plant werd populair onder wetenschappers. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de eucalyptus bacteriële eigenschappen heeft. Om deze reden is het dan ook een ideaal ingrediënt voor diverse middeltjes en medicijnen die men kan innemen tegen vastzittende hoest en verkoudheid. De geur van eucalyptus is heerlijk verfrissend.


De massage

De eucalyptus massage is een complete lichaamsmassage. Je wordt hierbij aan de voorkant en de achterkant met eucalyptusolie gemasseerd. Doordat de masseur je over heel je lichaam masseert kom je ook weer in contact met jezelf. Je voelt alle spanning van je afglijden. Deze massage zorgt dan ook niet alleen voor ontspanning, maar ook voor geestelijk rust. Je komt weer wat meer in evenwicht en wordt verlost van blokkades. Hierdoor maak je in je lichaam weer ruimte vrij voor energiestromen.


Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van diverse technieken, zoals zachte strijkingen, schudden, kloppen en kneden. Deze bewegingen zorgen voor een betere doorbloeding. Tevens worden de afvalstoffen afgevoerd. Daarnaast verbeter de eucalyptische massage ook nog eens je stofwisseling. Door de eucalyptische massage word het zelfherstellende vermogen van je lichaam dus weer hersteld.


Wanneer eucalyptische massage

Een eucalyptische massage is bijzonder geschikt wanneer je je gespannen of gestressd voelt. Door deze klachten heb je ook een verminderde weerstand. Hierdoor ben je weer vatbaarder voor koorts, verkoudheid of andere gezondheidsklachten. Een eucalyptische massage kan hierbij zeer preventief werken. Het is de ideale manier om tot ontspanning te komen in deze tijden van drukte.


Olie

Tegenwoordig kan je bij diverse drogisterijen eucalyptus olie aanschaffen. Hierdoor kan je jezelf verwennen met een eucalyptische massage, welke je kunt laten uitvoeren door je partner. Verder zijn er ook speciale eucalyptus aroma’s verkrijgbaar. Deze kunnen een aanvulling vormen bij een regelmatige eucalyptische massage. Je kunt een aroma plaatsen in je huiskamer, toilet, badkamer of een andere ruimte. De geur en de antibacteriële werking kunnen ervoor zorgen dat je meer weerstand opbouwt. Hierdoor ben je dus lichamelijk sterker en meer immuun voor klachten als koorts, verkoudheid en allergieën.Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Friesland


Gelderland


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zuid-Holland