Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Integratieve massage

Een integratieve massage is een ontspanningsmassage, welke wordt gegeven vanuit de holistische gedacht. Hierbij wordt ervan uit gegaan dat het fysieke, emotionele en de omgeving allemaal een eenheid vormen. Het doel van een integratieve massage is om geestelijk en lichamelijk helemaal tot ontspanning te komen. Deze massage is helemaal afgestemd op de behoeften en klachten van iemand.


 

Oorsprong

De integratieve massage is ontwikkeld door Geert van Coillie. Hij ondersteunt mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en zorgt voor een heling wanneer zij vastlopen. Zij worden hierbij begeleidt vanuit de holistische visie.


 

De massage

De integratieve massage heeft zijn naam te danken aan de vorm van de massage. Deze behandeling integreert de drie verschillende massagevormen tot één geheel. De drie massagevormen die hierbij worden gebruikt zijn de dynamische massage, de intuïtieve massage en de polariteitsmassage. Deze worden afwisselend toegepast. Een gehele massage duurt hierdoor vrij lang, ongeveer 75 minuten.


 

De dynamische massage

De integratieve massage begint met de dynamische massage. Door jezelf te wiegen, te rekken en te schudden word je tot op een diep niveau bewogen en ontspannen. Deze massagevorm werkt dan ook door tot in de dieper gelegen organen, spieren en gewrichten.


 

De intuïtieve massage

De tweede vorm die aan de beurt is, is de intuïtieve massage. Hierbij word je weer gemasseerd met massageolie. De masseur maakt gebruik van strijkingen, fricties en knedingen die inwerken op je huid en spieren. Deze massage lijkt strekt op de Zweedse en de klassieke massage.


 

De polariteitsmassage

Als laatste past de masseur de polariteitsmassage toe. Bij deze vorm legt de masseur zijn handen op verschillende punten op je lichaam. Hierdoor gaat je energie weer stromen en word je weer helemaal in balans gebracht.


 

Bij de integratieve massage word je over heel je lichaam gemasseerd. De masseur houdt hierbij rekening met jouw wensen en je grenzen. Ook is de integratieve massage zeer persoonlijk. De masseur stemt deze helemaal op jou af en op het moment. Het is ook mogelijk om enkel een gedeelte van lichaam te laten massageren, bijvoorbeeld je nek, rug of schouders.


 

Door de massage zal je voelen dat je lichaamsenergie weer vrijer gaat stromen. Ook komt je gedachtestroom weer meer tot rust. Kortom, er ontstaat weer meer evenwicht tussen je lichaam en geest. Dit brengt een sterk helende werking met zich mee.


 

Wanneer integratieve massage

De integratieve massage kan bij iedereen worden toegepast. Zo slaat deze massage heel goed aan bij mensen die last hebben van allerlei lichamelijke klachten, zoals slapeloosheid, pijnlijke spieren, pijnlijke gewrichten, lage bloeddruk en hoofdpijn. Deze klachten hebben een oorzaak en ze brengen je uit balans. De integratieve massage bevordert de bloedsomloop en brengt de spieren en het zenuwstelstel tot ontspanning. Hierdoor kunnen de lichamelijke klachten worden verholpen. Het is ook een goede manier om te voorkomen dat je bij een emotionele belasting overspannen raakt.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zuid-Holland