Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Joya massage

Een Joya massage is een behandeling waarbij er gebruik wordt gemaakt van geneeskrachtige stenen en olie. Deze massage is erop gericht om de geest en het lichaam weer in evenwicht te brengen. Tijdens de massage worden er verschillende stenen op bepaalde lichaamspunten gelegd.


 

Bij de joya massage wordt er gebruik gemaakt van stenen. Dit zijn geneeskrachtige stenen, zoals de rode jaspis. Met deze stenen brengt de masseur bewegingen en positieve trillingen op gang. Hierdoor gaat hij bewust allerlei klachten te lijf. Je kunt hierbij denken aan vermoeide voeten en benen, spanningshoofdpijn, stijve schouders en zere spieren. Ook kan deze massage heel goed werken als een ontspanningsmasage.


 

Volgens het Joya principe heeft elke edelsteensoort een eigen, unieke werking op het menselijk lichaam. Er zijn dan ook verschillende joya instrumenten ontwikkeld, waarmee een gerichte massage kan worden gegeven.


 

Oorsprong

De joya massage is een redelijk nieuwe stroming binnen de massagetechnieken. Toch is deze massage eigenlijk al eeuwenoud. Zo werden er in oude culturen al edelstenen gebruikt om te genezen van ziektes of om klachten te doen verminderen. Bedoeïnenvrouwen maakten bijvoorbeeld al sieraden waarin zij edelstenen verwerkten. In de oudere culturen werd het juist heel normaal gevonden dat stenen genezende krachten bevatten. De kracht van deze stenen werd weer gebruikt om bescherming, genezing en herstel te brengen.


 

In onze westerse cultuur is het echter niet alledaags om met edelstenen bezig te zijn. Wij zijn het niet meer gewend om gebruik te maken van de krachten die de natuur ons biedt. Toch komen steeds meer mensen erachter dat de natuur, zoals de stenen, ons veel bieden. Er wordt beweerd dat stenen leven en informatie opslaan. Dit kan dus weer gebruikt worden bij de Joya massage.


 

De massage

De joya massage wordt vaak afgewisseld met een normale massage en een massage met de joya roller. Hierin zit een edelsteen gedraaid. De massage start op de behandeltafel. Hierop ga je in een ontspannen houding liggen. Je wordt toegedekt met handdoeken. Daarna begint de massage. De masseur gebruikt hierbij zijn energie en laat deze doorstromen op jouw lichaam. Hierbij wordt er vanaf je kruin naar je voeten toe gewerkt. vaak worden hierbij de energiepunten, ofwel chakra’s gevuld met de warmte en de energie van de masseur. Eenmaal bij je voeten aangekomen word je vaak gemasseerd met een speciale joya roller. Daarna zijn je benen, rug, nek, armen, schouders en handen aan de beurt. Door deze combinatie zal je een optimaal gevoel van warmte, rust en ontspanning ervaren. Vaak wordt de joya massage afgesloten met een gezichtsmassage.


 

Wanneer joya massage

De joya massage werkt erg preventief in ons dagelijkse bestaan, wat wordt gekenmerkt door stress en drukte. Er is totaal geen tijd meer om lekker tot ontspanning te komen. Het gevolg hiervan is pijnlijke spieren, spanningen en depressiviteit Door regelmatig een joya massage te ondergaan werk je preventief aan deze klachten. Verder kan de joya massage helpen bij het wegnemen of verlichten van bestaande klachten en gezondheidsproblemen, als vermoeidheid, hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, schouderklachten, slapeloosheid, en stress.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Overijssel