Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Koreaanse massage

De Koreaanse massage is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van vibraties. Deze bewegingen hebben het doel om blokkades los te maken en totaal te ontspannen. Tijdens de massage wordt er aandacht besteedt aan de gewichten.


 

Oorsprong

De Koreaanse massage vindt zijn oorsprong in het verre en oude Oosten. Hier ligt de bron van heel veel massages en geneeswijzen. In het Oosten werden de massagetechnieken al heel vroeg gewaardeerd en gebruikt. De Koreanen ontdekten dus al vroeg dat massages een helende werking hebben.


 

De massage

Tijdens de massage wordt je langzaam en zacht gemasseerd. De massage wordt op je rug uitgevoerd, vaak op de grond. Hierbij kan je makkelijke en comfortabele kleding aan. Deze massage is er vooral op gericht om tot een diepe ontspanning te komen. Door bepaalde delen van het lichaam te laten bewegen worden de weerstanden en blokkades weggewerkt. Hierdoor heeft de energie weer ruimte om door je lichaam te stromen.


 

Gedurende de Koreaanse massage maakt de masseur gebruik van tril-, schud- en draaibewegingen. Verder worden technieken uit de reflexologie en Shiatsu toegepast. Elk gewricht van het lichaam wordt op een bepaalde manier in beweging gebracht, zodat je lichaam helemaal tot ontspanning komt en verlost wordt van de spanningen.


 

Tijdens de massage wordt je zowel aan de voorkant als de achterkant gemasseerd. Eerst worden je ledematen gemasseerd. Hierbij wordt er eerst begonnen bij je benen en er wordt dan langzaam naar de armen toegewerkt. Wanneer je op je buik ligt, dan pakt de masseur je rug en de achterkant van je benen aan. Dit voelt eventjes stevig en pijnlijk aan, maar uiteindelijk geeft het je een weldadig gevoel. De masseur maakt zoveel mogelijk gebruik van jouw lichaamsritme. Deze wordt gevolgd. Doordat de masseur de benen en de armen schudt, komen er gewrichten los en komen de dieper gelegen blokkades weer losser te zitten. Zo kunnen ze vrijkomen en word je langzaamaan verlost van blokkades en spanningen.


 

De Koreaanse massage is zeer persoonlijk en kan geheel worden aangepast aan iemand zijn of haar beweeglijkheid en klachten. Zo kunnen de armen of de benen weer wat meer aandacht krijgen, dan de rug. Of andersom.


 

Het effect van de Koreaanse massage is direct merkbaar. Om deze reden is het een aanrader om de eerste uren geen actieve bezigheden te ondernemen, maar eerst rustig aan te doen. Zo kan je een lekker warme douche nemen. Het voordeel hiervan is, dat je hiermee de afvoer van afvalstoffen vergemakkelijkt. Dit zorgt uiteindelijk weer voor een snellere doorstroming van de energie.


 

Wanneer Koreaanse massage

De massage kan worden toegepast bij tal van klachten. Het kan vooral helpen bij lichamelijke klachten die eigenlijk een psychische oorsprong hebben. Door de massage komen diep gelegen emoties weer naar boven en worden weggedreven. Hierdoor voel je je weer helderder en ontspannen. Je maakt weer ruimte voor nieuwe energie.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Overijssel