Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Kruidenstempel massage

De kruidenstempelmassage is een Oosterse massage welke wordt gegeven met kruidenstempels van 50 graden Celsius. Deze kruidenstempels zijn warme bundeltjes gevuld met kruiden die een reinigende, activerende of ontspannen eigenschap bezitten. De stempels zijn afgestemd op het huidtype. Het doel van deze massage is om dieper in het lichaam door te treden en zo blokkades vrij te maken. Je lichaam wordt weer gezuiverd. Hierdoor gaat de energie in het lichaam weer stromen.


 

Oorsprong

Van oorsprong is de kruidenstempelmassage een Oosterse massagevorm, maar deze wordt inmiddels al over de hele wereld toegepast. Op diverse wijzen. Volgens de oude oosterse traditionele kennis werden spanningen en pijnen weggenomen of goed behandeld met warme kruidencompressen. De kruiden dringen diep in het onderliggende (spier)weefsel door de warmte van de stempels. De stempels in de kruidenmix bestaan uit Europese kruiden, deze zijn dus aangepast op onze westerse lichamen en hebben dus een betere werking.


 

De massage

Voordat je wordt gemasseerd, wordt er eerst een scrub uitgevoerd over het hele lichaam. De kruidenstempels worden intussen gestoomd. De aangename geur van de stempels komt vrij, wat weer een ontspannend effect heeft. De aroma’s werken ook helend en ontspannend. De kruiden worden net op het juiste moment geoogst. Net voor de bloeitijd, zodat deze een vol aroma hebben. Ook worden de kruiden op een zeer speciale manier gedroogd. Ze worden in natuurlinnen verpakt met daarna nog een luchtdichte verpakking, zodat zij bij de behandeling volle aroma’s kunnen afgeven. Nadat de scrub door de masseur is uitgevoerd, drukt deze stempels op bepaalde lichaamspunten. Door de warmte van de stempels word je doorbloeding geactiveerd en de stofwisseling versoepelt. De helende effecten van de kruiden dringen dan ook tot diep in het weefsel door, zelfs tot in de organen. Hierdoor zetten je bloedvaten uit en word je je huid beter doorbloedt. Gedurende de massage worden de schadelijke stoffen afgevoerd. Je lichaam wordt dan gestimuleerd om te werken. Na de massage tintelt je lichaam nog enkele uren.


 

Wanneer kruidenstempelmassage

Van alle massages is de kruidenstempelmassages het doordringends. Deze werkt echt door in je lichaam. Het is dan ook een ideale massage voor mensen die zich gespannen, moe of lusteloos voelen. Door de helende werking van de kruiden kom je niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk weer tot rust. Je komt dus weer in balans met jezelf. Deze massage is dan ook uitermate geschikt in tijden van stress, wanneer je lichaam vraagt om nieuwe energie. Je wordt er weer vitaler door.


 

Daarnaast kan een kruidenstempelmassage ook de pijn verlichten bij reuma en jicht. Verder kan het helpen bij het verminderen van vochtophopingen. Ook bevordert de massage de afvoer van afvalstoffen. Tevens kan het een hulpmiddel zijn bij mensen die van hun overgewicht af willen komen.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland