Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Lomi Lomi massage

De lomi lomi massage is een rustige en ritmische massage, welke is gericht op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsmassage die zeker een uur duurt. Het doel van deze massage is om de blokkades in het lichaam op te heffen en de energiestroom weer goed te laten doorstromen. Bij de lomi lomi massage wordt er ingewerkt op een diep niveau van het lichaam, de geest en het sociale deel. Deze massage zorgt er weer voor dat blokkades worden opgeheven en heeft hierdoor dan ook weer een helende werking. Wanneer je uit balans bent, dan heb je ook weer minder weerstand. Dit kan weer leiden tot blokkades. De masseur probeert deze blokkades tijdens de massage op te heffen. Lomi is het hawaiiaanse woord voor massage en betekend letterlijk drukken, kneden en wrijven. Het woord is verdubbeld, omdat hiermee de sterke werking van de massage beter wordt aangeduid.


 

Oorsprong

De lomi lomi massage is afkomstig van het eiland Hawaii en is al meer dan vijfduizend jaar oud. Het is voortgekomen uit de rijke traditie en cultuur van de diverse hawaiiaanse eilanden. In de Hawaiiaanse filosofie de Huna gaat het vooral om de twee zaken Harmonie en Liefde. Een gebrek aan harmonie leidt weer tot weerstand, wat dan weer leidt tot blokkades in de energiestroom.


 

De massage

Bij de lomi lomi massage wordt er gebruik gemaakt van technieken om de energiebanen te beïnvloeden. Dit heeft weer invloed op alle systemen, het lichaam, de geest en het sociaal welbevinden. De massage wordt uitgevoerd met het zachte deel van de onderarmen, de ellebogen en de handen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van warme olie. Door de masseur word je met lange ritmische bewegingen over heel je lichaam gemasseerd. De lomi lomi massage zorgt er dus voor dat je weer in balans bent en heeft een stimulerende werking op je spieren, zintuigen, bloedsomloop, het zenuwstelsel en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en de afvoer van de afvalstoffen. Ook wordt het lymfesysteem weer gereinigd en geactiveerd. Na afloop van de massage stroom er weer levensenergie door je lichaam. Al je vastgezette spanningen zijn vrijgekomen en de gezondheid wordt gestimuleerd. Tijdens de massage is je lichaam afgedekt. Hierdoor houd je de warmte beter vast. Je kunt ook kiezen voor een gezichtsmassage. Deze helpt je om je huid jong en strak te houden.


 

Wanneer lomi lomi massage

De massage is vooral gericht op ontspanning en het wegnemen van ergernissen, angsten en andere negatieve emoties. Door de lomi lomi massage wordt voorkomen dat deze emoties weer ziektes en klachten kunnen veroorzaken. Het helpt je om stress los te laten. Lomi lomi zorgt ervoor dat je weer in balans komt. Je komt weer in contact met jezelf. Hierdoor is het ook een goed middel om onopgeloste vragen op te lossen.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland