Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Japanse magneet massage

Japanse magneetmassage


De Japanse magneetmassage is een massage waarbij wordt gemasseerd met magneten. In bepaalde gevallen vindt de massage plaats terwijl u op een magnetisch matras ligt en wordt behandeld met een magnetische roller. Met de roller wordt alleen de rug behandeld, maar de massage heeft effect op het gehele lichaam.

Bij een Japanse massage kan ook het gehele lichaam worden gemasseerd met platte magneten. Een magneetmassage kan over de kleding heen gegeven worden, maar ook zonder kleding in combinatie met olie.

Door de massage met magneten neemt de doorbloeding toe, kunnen lichaamscellen zich beter van afvalstoffen ontdoen en neemt het zelfherstellend vermogen van het lichaam toe.

 

Oorsprong


Het heilzame effect van magneetmassage is al lange tijd bekend. Magneettherapie is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en wordt al zo’n 2000 jaar toegepast. Ook de oude Grieken en Egyptenaren maakten gebruik van magneettherapie.

De Japanse magneetmassage wordt ook wel Nikken magneetmassage genoemd, naar de Japanner die in de jaren zeventig de bekendste massagemagneten heeft ontwikkeld. De magneten die het bedrijf heeft ontwikkeld zijn sterke CRP magneten (Central Reverse Polarity). Hierbij wisselen de noord- en zuidpool van de magneet elkaar steeds af en heeft deze een harmoniserende werking op de cellen van het lichaam.

Het werkzame principe van de magneten is dat zij tijdens de massage energie afgeven aan het bloed. Dit beïnvloedt vooral de rode bloedlichaampjes, die een ‘boost’ krijgen en beter gaan functioneren. Ze kunnen beter zuurstof opnemen en afvalstoffen uitscheiden, waardoor het bloed ‘vitaler’ wordt. Het gevitaliseerde bloed voedt vervolgens alle cellen, die daardoor ook vitaler worden. De cellen stimuleren vervolgens het zelfherstellende vermogen van het lichaam. De weerstand neemt toe, de celvernieuwing verbeterd en pijnklachten nemen af.

 

Kritiek


De magneetmassage heeft veel aanhangers, maar kent ook een aantal critici. Onder meer de Stichting Skepsis zet vraagtekens bij de werkzaamheid en effectiviteit van de magneten. Daarnaast bekritiseren zij de firma Nikken, die zij een omstreden Multilevel Marketing organisatie noemen met veel te dure producten. Nikken produceert niet alleen massagemagneten, maar ook andere magneetproducten zoals magneetarmbanden.

 

De massage


Magneetmassage is een zachte massage met een pijnstillende werking. De massage geeft rust, ontspanning en zorgt voor het gevoel meer in balans te zijn. Daarnaast wordt de doorbloeding verbeterd en op het zelfgenezend vermogen van het lichaam gewerkt. Het effect van de magneetmassage werkt drie tot vier dagen door. Sommige mensen vinden het prettig dat de kleding aan kan blijven.

 

Voor wie


Japanse magneetmassage is geschikt voor jong en oud. Ook bij dieren wordt magneetmassage toegepast. Klachten waarop de magneetmassage een positief effect kan hebben, zijn hoofdpijn, huidproblemen, astma, chronische vermoeidheid, spierpijn, gewrichtsklachten, RSI, slaapproblemen, hormonale klachten en stemmingswisselingen.

 

Wanneer geen magneetmassage


Magneetmassages zijn niet geschikt voor mensen met een pacemaker. Verder gelden de contra-indicaties zoals die bij vrijwel alle massages van toepassing zijn: de eerste twaalf weken van de zwangerschap, koorts en kanker.

 

Door wie


De Japanse magneetmassage wordt gegeven door masseurs die een cursus in deze richting hebben gevolgd. Ook zijn er fysiotherapeuten die deze vorm van massage beheersen.

Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland