Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Marma massage

De marma massage is bedoeld om negatieve energie en hinderlijke blokkades uit het lichaam te halen. Hierdoor heeft het lichaam de kans zich te herstellen en zorgt het voor een verbeterde werking van de organen. De marma massage doet veel goeds voor het lichaam. Zo zorgt het voor een betere bloedsomloop en wordt het lymfesysteem gestimuleerd. Het lichaam kan zich compleet ontspannen en komt opnieuw in balans. Stress, spanningen, vermoeidheid en slapeloosheid kunnen worden behandeld met behulp van de marma massage. Tijdens deze massage worden de tri dosha’s in balans gebracht wanneer zich hier een onbalans bevindt.


 

De oorsprong

De marma massage behoort tot de oudste massages ter wereld en werd al 1500 jaar voor Christus toegepast in India. De massagetechniek werd toegepast als weldoener voor lichaam, ziel en geest. Bij het ontwikkelen van de massage werden er 107 marma punten benoemd in het lichaam. Dit zijn de plekken in het lichaam waar de lichaamsweefsels, als zenuwen, aders, botten, huid, gewrichten, vlees en spieren, samen komen. Hier bevinden zich sterke energiecentra, welke ook wel binnen de acupunctuur worden gebruikt. De marma massage is een vast onderdeel van de ayurveda, dat bedoeld is om lichaam, geest en zintuigen opnieuw met elkaar in balans te brengen. Uit de basis van de marma massage zijn onder meer reflexologie, acupunctuur en acupressuur. Het is altijd al een massage geweest die vooral bedoeld is om te ontspannen en hierdoor de lichaamsfuncties te verbeteren.


 

De massage

De 107 punten die worden gebruikt bij de marma massage zijn onder te verdelen in twee groepen, namelijk de hoofdpunten en de subpunten. De hoofdpunten van marma vormen de welbekende chakra’s. Alle marmapunten zijn te vinden op de ledematen en de romp, aan zowel de voor- als de achterzijde van het lichaam. De punten zijn op praktische wijze ingedeeld op het lichaam, naar de plaats op het lichaam, naar de aard van het weefsel en het effect bij een eventuele verwonding. Op de benen en de armen bevinden zich in totaal 44 punten, op de borst en buik zijn dit er 12, 14 op de rug en de laatste 37 bevinden zich in de nek en op het hoofd. Er wordt ook wel eens gesproken van 108 punten in plaats van 107 marmapunten. Dit heeft met de cultuur te maken. In verschillende culturen wordt de geest gezien als punt 108. Voor de massage worden er een aantal vragen gesteld, welke je naar waarheid dient te beantwoorden. Op basis hiervan kan door de masseur worden bepaald welke technieken er moeten worden toegepast en welke olie hier het best bij kan worden gebruikt.


 

Wanneer

De marma massage kan worden toegepast om een goede ontspanning te bereiken en alle stress van alledag los te laten. Echter, de massage wordt ook wel toegepast om lichamelijke klachten te behandelen en in sommige culturen wordt de massage ook toegepast om de geest te verfrissen. Stress en spanningen kunnen zowel lichamelijke als geestelijke klachten veroorzaken. Door niet de klachten maar juist de oorzaak aan te pakken met de marma massage, worden de klachten indirect behandeld en verholpen. De klachten als gevolg van stress en spanningen zullen door de marma massage verminderen of helemaal verdwijnen.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Noord-Brabant


Noord-Holland


Utrecht


Zuid-Holland