Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Maya massage

De Maya massage is een techniek die kan worden ingezet voor heel veel lichamelijke en emotionele gezondheidsklachten. Het doel van de Maya massage is het zorgen voor een betere werking van de interne organen en blokkades te verwijderen.


 

Oorsprong

De Maya massagetechniek is in de jaren tachtig ontwikkeld door Dr. Rosita Arvigo. Na een uitgebreide studie naar de maya cultuur, leerde zij meer over de geneeswijzen in de tijd van de Maya’s. Zo onderzocht zij jarenlang de oudste afstammeling van de Maya’s. Dit deed zij in een klein dorpje, vlakbij Guatemala. Hierdoor leerde ze dat bepaalde platen een zeer helende werking hadden. Ook leerde ze meer over de goede werking van thermische baden op de psyche en spiritualiteit. Vervolgens werd de Maya massage ontwikkeld. Volgens de Maya’s kent het lichaam deuren en vensters. Hier kan de masseur met energie naar binnen treden om het lichaam te voldoen van blokkades. Volgens de visie bij de maya massage bestaat het menselijk lichaam uit drie delen. Dit zijn het fysiek-organische deel, het deel van de gedachten en gevoelens en het energetische deel. Wanneer één van deze delen wordt aangetast, dan wordt dit deel geblokkeerd of houdt het zelfs op met goed functioneren. Hierdoor ontstaan weer gezondheidsklachten als stress, problemen met het zenuwstelsel, gebrek aan concentratie en energie en overmatige vermoeidheid. Daarnaast heeft elke lichaam vijf niveaus volgens de Maya’s. Dit zijn de huid, de buitenste spierlaag, de binnenste spierlaag, de gewrichten en de aders en de beenderen.


 

De massage

De Maya massage mag alleen worden uitgevoerd door een masseur die een grondige kennis heeft van de verdeling van het menselijk lichaam. Tijdens de massage maakt hij gebruik van zijn eigen energie. Dit wordt ook wel de Qi genoemd. Deze energie is van groot belang. Wanneer de masseur de energie aan je doorgeeft, dan maakt hij hiermee blokkades en emoties los. De Maya massage kent verschillende massages. Je kunt dus kiezen voor een ontspannende massage, maar ook een genezende of een complete massage.


 

Wanneer maya massage

Omdat deze massage nog niet zo bekend is, wordt deze nog niet veel toegepast. De massage is geschikt voor alle mensen, dus mannen en vrouwen, jong en oud. Ook al is de maya massage gebaseerd op een duizend jaar oude geneeswijze, toch werkt deze ook nog in de huidige tijd heel goed. Zo kan deze massage worden toegepast bij mensen die last hebben van klachten als vermoeidheid, spanningen, stress en slapeloosheid. De massage zorgt er namelijk voor dat dieperliggende blokkades worden weggenomen. Ook is het een ultieme manier om heerlijk tot ontspanning te komen.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Overijssel