Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Meridiaan massage

De meridiaan massage heeft, zoals de naam het al zegt, alles te maken met de meridianen in ons lichaam. Meridianen zijn energiebanen, waarin de energiestroom een voortdurend verloop heeft in een vaste richting en een vaste volgorde langs de diverse meridianen. Wanneer een deel van de meridiaankringloop minder goed functioneert, dan kunnen we klachten ervaren. Door de meridiaanmassage toe te passen, kunnen deze klachten worden verholpen en wordt de energiestroom gestimuleerd zich te verbeteren. Pijnpunten die niet overeenkomen met bepaalde reflexgebieden kunnen ook goed worden behandeld met de meridiaan massage. Deze massage is dan ook een effectieve behandeling om klachten als gevolg van problemen in de meridianen aan te pakken.


De oorsprong

De meridiaanmassage is ontwikkeld door de Chinezen. Zij zien de energiebanen in het lichaam als ‘het web van het leven’ en zijn hierop gaan ontwikkelen. Al vijfduizend jaar geleden werden de eerste meridianen in het menselijk lichaam ontdekt en benoemd. In de vele eeuwen daarna werden vele honderden meridianen ontdekt die in verband staan met de inwendige organen.


Meridianen kunnen worden gezien als kanalen die ervoor zorgen dat de levensenergie op de juiste manier door het menselijk lichaam wordt rondgestuurd. Door middel van deze kanalen, de energiebanen of meridianen, worden twaalf belangrijke organen verbonden met alle andere zintuiglijke, emotionele en fysiologische aspecten van het lichaam.


De massage

Door de meridianen stroomt levensenergie, ook wel vitale energie genoemd. Deze energie is in staat om al onze lichaamsfuncties te voeden met het geen zij nodig hebben voor een optimale werking. We spreken van een hoogtepunt van energie, dat voortdurend in het lichaam circuleert en van de ene naar de andere meridiaan beweegt. Binnen 24 uur doorloopt de levensenergie het hele lichaam en dit zorgt ervoor dat wij een dagelijks ritme kennen. Na een etmaal begint de circulatie weer bij de eerste meridiaan en start het proces opnieuw. Zo worden de lichaamsfuncties dagelijks gelijkmatig gevoed. Het dagelijkse ritme dat hierdoor ontstaat is voor ieder mens uniek. Dit ritme zorgt er ook voor dat we bepaalde gevoelens of symptomen vaak op bepaalde tijden van de dag opnieuw ervaren.


Wanneer meridiaanmassage

Een meridiaanmassage kan worden toegepast bij de meest uiteenlopende klachten. Een meridiaan kan onvoldoende functioneren, want klachten kan veroorzaken, maar de meridiaan kan ook te sterk functioneren. Ook in dit geval kunnen er klachten optreden. Wanneer de maag-milt meridiaan maximaal functioneert, dan kunnen er bij het ontwaken gevoelens optreden van irritatie. Ook kan men zich gebroken en afgepeigerd voelen. Om deze klacht te verhelpen, is het nodig de meridiaan massage toe te passen op de drukpunten die met deze meridiaan in verband staan. Er zijn vaak meerdere massages nodig om de klacht volledig te verhelpen.


De meridiaan massage kan een zeer gunstig effect hebben bij de behandeling van tal van klachten. Vermoeidheid, slapeloosheid, spanningen in de rug of de nek, nervositeit, RSI klachten, maagklachten, spijsverteringsproblemen en problemen met de sinus- en voorhoofdsholte zijn klachten die goed kunnen worden behandeld met deze massage.


U kunt ook kiezen voor de meridiaanmassage wanneer u last heeft van een vermindert immuunsysteem of een slechte weerstand. De massage zorgt ervoor dat het immuunsysteem beter gaat werken en de weerstand verhoogt. Tevens heeft de meridiaanmassage een ontgiftende en reinigende werking op diverse nevieaus.Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland