Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Micro massage

De micro massage maakt onderdeel uit van een diversiteit aan therapievormen waarbij de micro-elementen kunnen worden toegepast. Micro-elementen kunnen een zeer goede uitwerking hebben op de meest uiteenlopende klachten. Het heeft effect op de energie, maar ook op de emotionele stemming. Zo zijn er elementen die een directe werking hebben wanneer je je depressief, verdrietig of angstig voelt. Dit is slechts een greep uit de emotionele gevoelens die kunnen worden behandeld met micro-elementen. Vooraf aan de massage en de toepassing van de micro-elementen wordt bepaald welke techniek het best kan worden toegepast. Het is namelijk zo dat de werking per persoon heel verschillend kan zijn.


 

De oorsprong

Micro-massage behoort tot de nieuwere massages. In vroegere tijden werden er uitsluitend massagevormen ontdekt en ontwikkeld die met behulp van het lichaam en natuurlijke producten konden worden uitgevoerd. Het is pas sinds de twintigste eeuw dat er ook veel gewerkt wordt aan de ontwikkeling van massagevormen waarbij technische toepassingen worden ingezet.


 

De micro-elementen

Er zijn meerdere soorten micro-elementen te onderscheiden. Micro-elementen worden onderdeel van een levend wezen in ons lichaam, waardoor het mogelijk is deze werkelijk richting en vorm te kunnen geven en veranderingen aan te brengen. Iedere cel in het menselijk lichaam kan gezien worden als levend wezen met mentale, energetische, fysieke en spirituele aspecten. Op de eerste plaats zijn er de enkelvoudige micro-elementen, welke afzonderlijk van elkaar specifieke eigenschappen en werkingen bezitten. Deze micro-elementen worden ingezet om elementen in het lichaam te herstellen. Hierbij gaat het om de elementen die uit balans zijn gebracht. Zo kan het micro-element Hafnium worden toegepast bij het behandelen van onder meer bacteriële infecties en wordt het micro-element Goud ingezet bij de behandeling van onder meer pijn en ontstekingen. Dan kennen we de samengestelde micro-elementen, welke een combinatie van de enkelvoudige elementen vormen. Doordat deze micro-elementen elkaar aanvullen, hebben deze een sterkere werking dan de enkelvoudige elementen. De combinaties zorgen ervoor dat er niet een bepaalde klacht kan worden aangepakt, maar complete klachtenpatronen. Zo kan het samengestelde micro-element Kobalt-Nikkel-Zink worden toegepast bij de behandeling van klachten als gevolg van een probleem met de spijsvertering. Hierbij valt te denken aan klachten in de keel, de buik en de maag. Ook bij diarree en obstipatie wordt dit samengesteld element met succes toegepast. Tot slot zijn er nog de gespecialiseerde micro-elementen, welke zorgen voor een optimale werking op de complete gezondheid van ons lichaam. Hierbij worden onder meer bouwstoffen opgenomen en afvalstoffen gezuiverd.


 

Wanneer

Micro-elementen worden niet alleen in de vorm van massage toegepast. In de meest uiteenlopende soorten therapie wordt er gebruik gemaakt van de micro-elementen. Hierbij geldt dan ook dat de micro-elementen de effecten van de betreffende therapie versterken en verbeteren. Micro-elementen worden gebruikt bij onder meer orthomoleculaire therapie, hypnotherapie, bloesemtherapie, haptonomie, magneetveldtherapie, acupunctuur en chakrawerk.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Noord-Holland


Overijssel