Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Periost massage

De periost massage is een massagevorm die kan worden ingedeeld bij de reflexzone massages en reflexzone therapieën. Het beenvlies wordt ook wel het periost genoemd. De periost massage is dan ook een massage, of behandeling, van het beenvlies. Dit gebeurt door middel van een puntvormige drukmassage die ritmisch wordt uitgevoerd. De periostpunten staan in verbinding met zenuwen, klieren en organen. Zij kunnen een impuls geven die de klachten aanpakken en laten herstellen. Ook zwakke organen kunnen door middel van deze massage sterker worden gemaakt, door de impulsen die worden afgegeven via de juiste periostpunten. De periost massage vormt vrijwel altijd onderdeel van een andere behandeling.


 

De oorsprong

De periost massage bestaat al lange tijd. De massage werd ontwikkeld door een docent van de Berlijnse Universiteit Charite. Deze docent, Paul Vogler, had een leeropdracht genaamd ‘Physicalische Therapie’, van 1940 tot 1964. Hij heeft niet alleen de basis van de periost massage ontwikkeld, maar ook de colon. Paul Vogler leefde van 1899 tot 1969.


 

De massage

De periost massage richt zich in het bijzonder op het bevorderen van de bloedstroom, maar de massage gaat veel verder dan dat. De weefsels van het beenvlies worden behandeld en er bestaat een reflexinvloed op de orgaanfuncties. De massage wordt dan ook niet gezien als ontspanningsmassage, maar als massage die een goede uitwerking op de lichamelijke gezondheid heeft. Dat het niet gaat om een ontspanningsmassage, maar om een massage die daadwerkelijk lichamelijke klachten kan verminderen en verhelpen, zorgt ervoor dat de meeste zorgverzekeraars de massagebehandelingen vergoeden, deels of in het geheel. Het overgrote deel van de zorgverzekeraars heeft de periost massage, of de periost therapie, erkend als goede behandeling van onder meer aandoeningen aan het maag-darmkanaal en de blaas.


 

Wanneer

De periost massage wordt toegepast bij de behandeling van pijn in de rug, bij fibromyalgie en bij de behandeling van pijn in de osteoartritis. Door de reflex op de inwendige organen, wordt de techniek ook toegepast bij de behandeling van blaasaandoeningen en klachten in het maag-darmkanaal. In enkele gevallen wordt de periost therapie ook toegepast bij mensen met tumoren. Het is niet zo dat de tumoren verdwijnen van de behandeling, waardoor enkel de periost therapie niet voldoende is. Deze moet dan in combinatie met een andere gerichte behandeling worden uitgevoerd. De periost therapie kan wel bijdragen aan het vertragen van de groei van tumoren. De periost massage kan worden gecombineerd met het gebruik van medicijnen. In bepaalde gevallen is bekend dat de massage, of de therapie, een goede werking hebben op het effect van de medicatie. Echter, dit kan uitsluitend worden aangenomen in advies van een (huis)arts, daar de effecten voor iedereen persoonlijk zijn.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Gelderland


Overijssel


Utrecht


Zuid-Holland