Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Rebalancing massage

Een rebalancing massage heeft als doel om weer helemaal in balans te komen. De naam van de massage vertelt je eigenlijk al wat het doel is. Gedurende de massage wordt je vanuit een holistische benadering behandeling. In de holistische visie wordt ervan uitgegaan dat het lichaam en de geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Ze vormen een geheel. De massage werkt dan ook door op het fysieke, mentale, emotionele en spirituele niveau.


 

Oorsprong

De holistische benadering, van waaruit de rebalancing massage wordt gegeven, is al eeuwenoud. Duizenden jaren geleden was het in het verre Oosten al bekend dat een massage vanuit een holistische visie mensen weer in balans brengt. De rebalancing massage zorgt voor een ontspannen gevoel, een stimulering van de spieren, bevordering van de bloedsomloop en de lymfestroom en een rekking van het bindweefsel en je gewrichten. Daarnaast zorgt het voor een kalmering van het zenuwstelsel.


 

De massage

Voordat de massage plaatsvindt, neemt de masseur vaak eerst een intake met je af. Tijdens deze intake is het de bedoeling dat je klachten zo helder mogelijk verwoord. Aan de hand van deze analyse kan de masseur een massage uitvoeren die helemaal op jou en de klachten is afgestemd. Gedurende de massage word je als een geheel gezien. Dus niet alleen als een fysiek wezen. Er wordt ook gekeken naar je geest en het contact dat je maakt met je omgeving. Tijdens de massage worden er met massagetechnieken, zoals knedingen, strelingen, wrijvingen en drukkingen op bepaalde punten in je lichaam gericht. Dit zijn je drukpunten. Hier bevinden zich de energiestromen, ofwel de meridianen. In deze punten sla je ook negatieve energie en spanningen op. Deze hopen zich op en vormen op een gegeven moment blokkades. Je energie kan dan niet meer goed en vrijuit door je lichaam stromen. De masseur zorgt tijdens de rebalancing massage voor een opheffing van deze blokkades. Soms maakt hij gebruik van meditatie. De masseur maakt de massage wat aangenamer en ontspannener door gebruik te maken van olie. Hiermee verloop de massage soepeler. Hij kan hierbij gebruik maken van etherische oliën. Deze hebben vaak ook weer een geneeskrachtige werking en voegen dus wat toe aan de massage. Meestal begint de masseur eerst bij je rug. Hier zit het zenuwstelsel wat weer verbinding heeft met alle organen in het lichaam. Daarna zijn je hoofd en de voeten aan de beurt. Vervolgens is de voorkant aan de beurt. Je wordt dan weer van boven naar onder gemasseerd.


 

Wanneer rebalancing massage

Als jong kind al sla je spanningen en emoties op, dit doe je je hele leven door. Deze kunnen zich opstapelen. Hier kan je op latere leeftijd weer last van krijgen. Zo kunnen er klachten op het psychische of lichamelijk gebied ontstaan, zoals futloosheid, stres, hoofdpijn, moeheid, rugklachten en nekklachten. Een rebalancing massage kan deze klachten verminderen of wegnemen. Dit komt omdat de energiestromen in het lichaam weer worden vrijgemaakt. Hierdoor stroom er weer nieuwe energie door je lichaam en voel je jezelf weer sterker en vitaler.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Gelderland


Groningen


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht