Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Redenen massage

Een massage kan voor iedereen zijn. Mensen kunnen uiteenlopende redenen hebben om zich te laten masseren. Of ze voelen zich moe en uitgeblust, of ze hebben last van een zeurende pijn, of ze hebben tijdens het sporten een blessure opgelopen. Masseren is dan een goede, doeltreffende methode om de klachten te verminderen en te ontspannen.

 

Drukte en stress, weinig ontspanning

Een veel voorkomend verschijnsel is dat mensen na een drukke werkweek last hebben van verkrampte spieren, waardoor nek-, schouder- en rugklachten optreden. Dit veroorzaakt onder andere een stijve nek en spanningshoofdpijn. Een goede massage verhelpt deze pijnen door de spieren rondom de schouders en nek weer los te masseren.

Redenen om jezelf te laten masseren

Even tijd voor jezelf.Het is geen noodzaak om ergens last van te hebben om jezelf te laten masseren. Eens lekker ontspannen en verwend worden kan ook een zeer goede reden zijn om jezelf te laten masseren.

Ontspanning

Een massage is ontspannend voor je lichaam en geest. Dus als je gespannen bent kan een massage je helpen te ontspannen. Even de gedachten op stil zetten en nergens aan denken. Weg van de dagelijkse drukte en even een moment van rust.

 

Nieuwe energie

Door een massage wordt de energiedoorstroming bevorderd. Hierdoor worden spanningen losgelaten en krijgt het lichaam weer nieuwe energie.

 

Contact en aanraking

Een warme aanraking geeft een prettig en veilig gevoel. Wanneer je eenzaam bent of behoefte hebt aan wat contact en aanraking, dan kan een massage je dit bieden. Ook wanneer je niet lekker in je vel zit, depressief of onrustig bent, heeft je lichaam even wat aandacht nodig.

 

Bij ouderdomsklachten

Wanneer je ouder wordt, dan neemt de stijfheid van de spieren en gewrichten toe. Het is dan uiterst belangrijk deze zoveel mogelijk te blijven bewegen en soepel te houden. Een massage helpt hierbij het lichaam goed in conditie te houden en de spieren en gewrichten soepel te houden. Doordat er met olie wordt gewerkt is het ook nog eens goed voor de huid.

 

Bij blessures

Mensen die veel sporten hebben vaak last van gespannen spieren en spierpijnen. Een sportmassage helpt de spieren te versoepelen en het genezingsproces te versnellen.

 

Bij een zwangerschap

Bij een zwangerschap moet het lichaam veel harder werken en is daardoor eerder vermoeid. Daarbij kun je ook spierpijn krijgen wanneer je een verkeerde houding aan neemt. Het is dan ook heerlijk om even op te laden en jezelf te laten masseren.