Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Reiki Massage

Reiki is een Japans woord en het betekend ‘universele levensenergie’. Dit woord wordt gebruikt om een methode van natuurlijk genezen aan te duiden. Een Reiki massage valt onder de alternatieve geneeswijzen. Een Reiki massage revitaliseert de levenskracht en brengt nieuwe energieën naar het lichaam. Het is goed voor het natuurlijke afweersysteem en voert gifstoffen af. De massage is ontspannend en verlicht de pijn. Een Reiki massage behandeld de oorzaken van klachten en geeft onderdrukte gevoelens de vrijheid. De massage balanceert lichaam en geest en reinigt de blokkades die pijn veroorzaken.
 

Zelfhelend vermogen stimuleren

Een Reiki massage kan nooit schadelijk zijn. Een Reiki massage is er puur op gebaseerd om onbalans van lichaam en geest te herstellen en het lichaam nieuwe energie te geven om zichzelf te laten genezen. Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam. De masseur kan dus geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, dit wordt allemaal door de patiënt zelf geregeld. Het lichaam zal de energie die vrij komt naar behoefte opnemen. Om deze reden is het bij een Reiki massage dan ook niet nodig om een ziektebeeld te schetsen of een diagnose te stellen. Omdat Reiki ook op geestelijk niveau werkt, werkt het perfect tegen onder andere spanningshoofdpijn en depressiviteit.
Een Reiki massage mag echter niet dienen als vervanger van een bezoek aan een reguliere specialist. Een Reiki massage geeft enkel ondersteuning bij een behandeling, neemt pijn weg en biedt ondersteuning bij het genezingsproces.
 

Wat doet een Reiki massage?

Een Reiki massage heeft invloed op het gehele lichaam. Er wordt pas op specifieke klachten ingewerkt bij een vervolgsessie. Verder heeft Reiki een bijzonder effect op fysieke klachten. De massage kan pijn verlichten en zelfs opheffen. Denk bijvoorbeeld aan darmproblemen, hoofdpijn, spiermijn, reuma of menstruatiepijn. Helaas wordt de oorzaak van de klacht niet weggenomen, dus de klachten zullen na enige tijd weer terug komen.
 

Wanneer is een Reiki massage geschikt?

Een Reiki massage is een mengvorm tussen een ontspanningsmassage en een Reiki behandeling.

Reiki wordt onder andere toegepast bij mensen met een chronische ziekte zoals bijvoorbeeld reuma of mensen met pijnen zoals hoofdpijn, rugpijn, verstuikingen en verwondingen. Maar ook inwendige aandoeningen zoals bijvoorbeeld een maagzweer of ontsteking kunnen goed worden behandeld met een Reiki behandeling. Tevens werkt Reiki ook goed bij stress gerelateerde klachten. Uiteraard kun je jezelf ook gewoon laten behandelen om jezelf eens lekker te laten verwennen.

Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zuid-Holland