Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Shantala massage

Shantala massage is een lichaamsmassage voor baby’s. Deze massage is vooral gericht op het maken van contact. De aanraking is daarom heel belangrijk. De masseur moet daarom steeds met volle aandacht bij de baby zijn. Een shantala massage geeft een intensief contact en maakt je als gever van de massage bewust van de manier waarom je je baby aanraakt. Het versterkt de hechting met je kindje. Een shantala massage heeft lichamelijk en geestelijk veel effect. Zo voelt je kindje zich meer ontspannen en vergroot de massage het lichaamsbesef. Daarnaast zorgt het voor ontspanning, de ontwikkeling van de tastzin en een gevoel van basisveiligheid.


 

Oorsprong

De shantala massage is van oorsprong een Indiase massagevorm voor baby’s. De Franse arts, Frédérick Leboyer heeft deze massage uitgevonden. Deze arts kwam in India in contact met een vrouw die Shantala heette. Zij masseerde haar kinderen op een vaste manier. De naam van deze massage is dus afkomstig van de naam van deze vrouw. Frédérick Leboyer heeft deze massage weer in Europa geïntroduceerd.


 

De massage

De Shantala massage is een ritmische en vloeiende massage. Deze wordt bij baby’s op de blote huid gegeven met amandelolie. Deze ritmische ontspanningsmassage is voor je baby heerlijk om te ontvangen. Het is heel makkelijk om te eren. De huid is het belangrijkste zintuig. Door de massage leert je kindje om de verschillende aanrakingen te onderscheiden en te beoordelen. Wanneer je je baby bewust aanraakt, dan kom je in contact met je gevoelens. Hierbij wordt het hormoon oxytocine geproduceerd. Dit hormoon speelt weer een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. De massage kan ook helpen bij mensen met een geestelijke handicap. Zij hebben er vaak moeite mee om verbaal te communiceren en gebruiken veel lichaamstaal. Ze hebben het tastzintuig dus sterkt ontwikkeld. Het tasten geeft hen het gevoel dat ze bestaan. Een shantala massage is dan vooral gericht op het geven van aandacht, het ritme, het vertragen en het zich bewust zijn van de ander. Door de shantala massage laat je iemand voelen dat je hem of haar accepteert. Hierdoor wordt een gehandicapt persoon zich bewuster van zijn lichaam. Dit heeft weer als gevolg dat de leefwereld prettiger en warmer wordt.


 

Wanneer shantala massage

Als je de lichaamstaal van je baby beter wilt leren kennen en begrijpen, dan is een shantala massage een aanrader. Het bied je een kijkje in de belevingswereld van je kleintje. Ook wordt het gevoel van geborgenheid bij je baby versterkt door de massage. De shantala massage zorgt voor een moment van totale intimiteit met je kind. Het geeft je een gevoel van plezier, rust en ondersteuning. De massage biedt ook verlichting bij de darmflora en heft extra spierspanning op. Soms eet of slaapt je baby er zelfs beter door. Heb je een huilbaby? Ook dan kan een shantala massage uitkomst bieden. Hierdoor kan erachten komen wat je baby zo aan het huilen maakt. Door je baby aandachtig aan te raken krijg je zicht op de lichamelijke ongemakken en de disbalans in de houding van de baby.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Gelderland


Groningen


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zuid-Holland