Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Shiatsu massage

De Shiatsu massage komt oorspronkelijk uit het Oosten en is al meer dan 5000 jaar oud. De behandeling staat in het middelpunt van het in het contact komen met jezelf, wat wil zeggen dat je tot rust komt tijdens de massage. De Shiatsu massage is gebaseerd op Westerse kennis over anatomie en fysiologie. De massage wordt uitgevoerd door met de duimen, handpalmen en vingers druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. Er wordt hierbij niet met spierkracht gewerkt maar met het lichaamsgewicht van de masseur.
 

De traditionele Shiatsu massage


Er zijn inmiddels diverse professionele instituten in Nederland die gespecialiseerd zijn in de Shiatsu massage. Zo heeft Het Instituut voor Shiatsu Massage Therapie de eeuwenoude verbinding van Shiatsu met de Traditioneel Chinese Geneeskunde weten te herstellen. Dit houd onder andere in dat massage met de blote handen gemasseerd wordt en niet met apparaten, ellebogen, knieën of voeten. Er wordt niet gewreven of getrokken aan het lichaam, er wordt enkel druk op uitgeoefend en men blijft in zijn geheel gekleed.

 

Waarvoor is de Shiatsu massage geschikt?


De Shiatsu massage is geschikt bij allerlei soorten pijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rugpijn, migraine of andere soorten hoofdpijn, menstruatiepijn en blessures. Maar de massage is ook goed voor problemen met het bewegingsapparaat, een whiplash, spijsverteringsproblemen en luchtwegproblemen.
 

Stijlen Shiatsu


Er zijn vele verschillende stijlen binnen het Shiatsu. De meeste stijlen zijn ontstaan doordat leraren een eigen specialisatie ontwikkelde en deze later doorgaven aan anderen, waardoor een nieuwe stijl ontstond. Een van de meest bekende stijlen binnen het Shiatsu is de klassieke Shiatsu. Hierbij wordt vooral gewerkt met de klassieke drukpunten van het lichaam.

Een tweede belangrijke stroming binnen het Shiatsu is de Zen Shiatsu. Deze stijl is er op gebaseerd om klachten te behandelen vanuit hun kern. Zen Shiatsu is bedoeld om ondersteuning te bieden en de kwaliteit van het leven te verbeteren. De balans tussen lichaam en geest wordt verbetert en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland