Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

spatadertherapie

Spatadertherapie is een behandeling welke als doel heeft om spataderen te behandelen. Deze therapie richt zich op het verbeteren van de bloeddoorstroming van de benen. Het is ook een prima therapie bij zwangere vrouwen die last hebben van spataderen.

 

Oorsprong

De therapie werd in de jaren tachtig ontwikkeld door Jom Lamers. Hij was een sportmasseur en wilde graag mogelijkheden van massages en massagetechnieken onderzoeken. Hij ontdekte deze therapie eigenlijk bij toeval, toen hij een zwangere vrouw met spataderen masseerde. De klachten namen na de massage af. Hij was geboeid door deze ervaring, want als sportmasseur had hij juist weer geleerd om spataderen niet te masseren. Na deze succesvolle massage ontwikkelde hij handgrepen die speciaal gericht waren op spataderklachten. Deze handgrepen verminderden spataderen of deed ze verdwijnen. De methode van Jom Lamers werd populair en steeds meer masseurs maakten gebruik van de spatader therapie. Tegenwoordig is er zelfs een vereniging voor spatader therapeuten.

 

De therapie

De therapie bestaat uit een massage en oefeningen. Gedurende de massage worden de benen zacht gemasseerd. Naast het masseren bestaat deze therapie uit oefeningen. Ook dien je je te houden aan een aantal leefregels welke weer een betere bloeddoorstroming bevorderen. Met de therapie wordt de bloeddoorstroming gestimuleerd. Hierdoor verdwijnen of verminderen de spataderklachten en wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. De therapeut begint meestal niet gelijk met de massage. Eerst wordt er een intake afgenomen. Zo krijgt hij een beter en duidelijk beeld van de gezondheid en de levensstijl van iemand. Vooral de gezondheidsstatus is heel belangrijk. Deze kan een aanleiding zijn om de therapie aan te passen of juist niet toe te passen. Verder wordt er een onderzocht waar de spataders zich bevinden. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig om de klachten te doen verdwijnen of te verminderen. De eerste maanden heb je meer behandelingen nodig. De behandelfrequentie wordt bij een verbeterd resultaat dan langzaam afgebouwd. De spatader therapie heeft een zeer actieve benadering. Wanneer je ervoor kiest om een spatader therapie te volgen, dan dien je je ook te houden aan een aantal leefregels. Zo moet je ook regelmatig oefeningen doen en zorgen voor een dagelijkse beweging. Daarnaast dien je ook te letten op gezonde voeding.

 

Zwangerschap

Heel veel therapieën zijn niet geschikt voor zwangere vrouwen. Spatader therapie is heier echter een uitzondering van. Deze therapie is namelijk zeer geschikt bij spataderklachten die tijdens een zwangerschap zijn ontstaan of verergert. Een zwangere vrouw krijgt vaak dezelfde therapie als vrouwen die niet zwanger zijn. Wel wordt de behandeling vaker uitgevoerd, namelijk wekelijks. Dit is zo tot aan de bevalling. Na de bevalling wordt de therapie afgebouwd. Een spatader therapie is bij zwangere vrouwen wekelijks nodig, omdat de hormoonspiegels en de bloedbelasting steeds veranderen. Ook kan de therapie verlichting geven bij spataders die op de schaamlippen ontstaan tijdens de zwangerschap.

 

Wanneer spatadertherapie

Deze therapie is bedoeld voor iedereen met spataderen. Dit kunnen dus mannen en vrouwen zijn. Bij zowel jonge als oude mensen kan deze therapie worden toegepast. Ook zwangere vrouwen kunnen een behandeling krijgen.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel