Op Massages.nl staan 1598 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Stoelmassage

De stoel massage is een drukpuntmassage waarbij je wordt gemasseerd op een ergonomische stoel. Het doel hiervan is om het lichaam weer in balans te brengen, de energie beter te laten stromen en het lymfesysteem te stimuleren. Door een stoel massage voel je je al sneller meer ontspannen en energieker. De massagetechnieken zorgen ervoor dat blokkades wegstromen en dat je bloedsomloop dus wordt verbeterd. Hierdoor kom je weer wat meer tot ontspanning en breng je je lichaam weer in balans.

 

Oorsprong

In de westerse wereld wordt de stoel massage al jaren gebruikt, zo ook in Nederland. Het is een acupressuurmassage, welke is gebaseerd op de principes en technieken van de Anma massage uit Japan. Deze is al meer dan 1300 jaar oud. De stoel massage is eigenlijk een verkorte versie van Shiatsu. Dit is de Japanse drukpuntenmassage. Deze stoel massage werd in de jaren tachtig door de Amerikaan David Palmer uitgevonden. Sindsdien is deze wereldwijd beroemd. Overal ter wereld kan je plaats nemen in een speciale massagestoel. Zo zie je deze stoelen op vliegvelden, in winkelcentra en op evenementen. De reden dat de stoel massage zo’n succes is geworden, is omdat deze inspeelt op onze huidige maatschappij. Het is handig en snel. Zo duurt een behandeling maar vijftien minuten. Hierdoor kan je het in de pauze van je werk laten doen. Dit wordt dan ook door veel werknemers gedaan, vooral in Amerika is dit populair. Hier is deze massage al op veel werkplekken toegepast. Ook al is de massage kort, toch heeft deze een heilzaam en verregaand effect.

 

De massage

Tijdens de massage stimuleert de masseur je schouders, hoofd, nek, handen, armen heupen en rug los. Hierdoor verbetert hij de doorbloeding en verlaten de afvalstoffen sneller je lichaam. De voedingsstoffen en zuurstof worden weer sneller opgenomen in je bloed. Je kunt ook plaats nemen op een ergonomische stoel. Hierbij worden je hoofd, nek, armen, schouders, handen rug en heupen automatisch bewerkt.

 

Wanneer stoel massage

De massage is vooral ideaal als je veel last hebt van rugpijn, nekpijn, stress, schouderpijn, hoofdpijn, lusteloosheid of slapeloosheid. Na de behandeling voel je je energieker en fitter. De behandeling is niet bedoeld om ziektes te voorkomen, maar kan klachten als rsi en stress verminderen of voorkomen. Het is vooral een ideale massage voor mensen die veel uren achter de computer doorbrengen in dezelfde houding. Voor werkgevers is het een manier om het ziekteverzuim te verlagen. Dit komt omdat mensen zich door de massage veel fitter voelen en minder gestressd.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland