Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Sweda massage

De sweda massage is een massage vorm waarbij het lichaam weer wordt gezien als een holistisch geheel. De massage heeft als doel om blokkades in het lichaam op te heffen en de energie weer door het lichaam te laten stromen. Het is een zeer ontspannende massage waarbij je helemaal tot ontspanning komt en weer tot jezelf komt. Tijdens een Sweda massage maak je weer contact met je lichaam. Je wordt je weer helemaal bewust van bepaalde zaken, waar je eerder niet bij stil stond. De massage laat je voelen waar de spanningen zich bevinden. De Sweda massage werkt in op het energetische lichaam van de mens. De massage heeft als stelregel dat alle fysieke blokkades in je lichaam weer worden veroorzaakt door een blokkade op het energetisch niveau. Deze blokkades worden volgens de filosofie weer veroorzaakt door een disbalans tussen de twee energieën Shiva en Parvati. De Shiva is het mannelijke gedeelte van het lichaam, welke is gelegen op de bovenrug. De Parvati is het vrouwelijke aspect, welke weer ligt in de onderrug. Elke disbalans vindt zijn oorsprong dus in een disbalans van deze twee aspecten


 

Oorsprong

De Sweda massage is al duizenden jaren oud. Deze massage vindt zijn oorsprong bij de Tibetaanse boeddhistische Kum Nye stroming. Dit is een filosofie welke veel wegheeft van Zen. De massage vormt ook weer sterke gelijkenissen met de Chakra massage. Dit is weer een vorm van de Tantra massage en de Ayurvedische massage.


 

De massage

Het uitgangspunt van de masseur is om je zo goed mogelijk te laten voelen wat er in je lichaam gebeurt tijdens de massage of de aanraking. Hij masseert hierbij de boven- en onderrug. Hierdoor kunnen de energiestromen weer vrij door het lichaam stromen. Ook kan de masseur de benen masseren. Hierdoor kan er een teveel aan energie worden afgevoerd. Op deze wijze kan er invloed worden uitgeoefend op elke onbalans op het energetisch niveau om deze weer in balans te krijgen. Door het uitvoeren van de sweda massage geeft de masseur je de aanzet om weer in balans te komen. Toch dien je jezelf uiteindelijk zelfstandig weer in balans te kunnen brengen. Een sweda massage kan ook alleen als ontspanningsmassage worden. Hierbij is de massage vooral gericht op de ontspanning en weldaad. Er wordt dan minder aandacht besteedt aan de twee energieën, de Shiva en de Parvati.


 

Wanneer sweda massage

Een sweda massage zorgt dus weer voor een balans in het lichaam, geest en de omgeving. Hierdoor is de massage gericht op diverse doelgroepen. Zowel op jong als op oud. Zo kan het helpen bij klachten of gezondheidsproblemen als vermoeidheid, prikkelbaarheid, stress, spanningen, slapeloosheid, rusteloosheid en duizeligheid. Door een sweda massage word je vrijgemaakt van de blokkades en wordt het probleem bij de bron aangepakt. Hierdoor kom je weer in balans.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Limburg


Noord-Brabant


Overijssel


Zuid-Holland