Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Tai Chi massage

De Tai Chi massage is gericht op innerlijke processen en het behandelen van de blokkades. Deze massage heeft als doel om de energie weer door je lichaam te laten stromen. Het gaat er bij deze massage dan ook om je balans te herstellen.

 

Oorsprong

De oorsprong van Tai Chi ligt in de traditionele Chinese geneeskunst en in de Oosterse geneeskunde. Hierbij gaat men ervan uit dat het lichaam is opgebouwd uit kanalen, welke ook wel de meridianen worden genoemd. Deze kanalen vervoeren energie, maar ze slaan ook spanningen en emoties op. Hierdoor kan er weer een blokkade ontstaan in een kanaal en kan de energie niet meer vrijuit door het lichaam stromen. Men ziet de Chi als een opwekkende kracht die aan alle dingen leven schenkt en waarvan onze gezondheid afhangt.

 

De massage

Bij de Tai Chi massage word je begeleidt in het herkennen van bepaalde patronen, welke weer bepaalde reacties en strategieën tot gevolg hebben. De masseur geeft je als het ware een aanzet tot het geven van inzicht in jezelf. Het is dus de bedoeling dat je jezelf aanpakt, maar je krijgt hierbij wel een zetje.

 

Wanneer Tai Chi massage

Een Tai-chi massage is geschikt voor ieder mens. Zo werkt het preventief, maar pakt de massage ook klachten aan. Een Tai Chi massage werkt zeer preventief bij mensen die veel aan hun hoofd hebben en onder een zeer grote druk staan. Een Tai Chi massage kan hen dan ontspanning bergen en zorgt ervoor dat ze weer opladen en nieuwe energie krijgen. Ook is een Tai Chi massage zeer geschikt bij mens die veel stress hebben of een stressvolle situatie hebben meegemaakt. Meestal bestaat de Tai Chi behandeling uit drie massages. Voor een effectief resultaat is het vaak nodig om zelf, tussen de massages door, ook oefeningen te doen. Dit zijn langzame oefeningen die bestaan uit harmonisch in elkaar overvloeiende bewegingen van de armen, handen, voeten en benen. Deze oefeningen worden soepel, langzaam en bedachtzaam uitgevoerd. Deze oefeningen beoefen je alleen en zonder hulpmiddelen. Door de massage en het uitvoeren van deze oefeningen breng je je lichaam weer in een complete balans.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Zuid-Holland