Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Tibet massage

Een Tibet massage is een massage waarbij kleine Himalaya steentjes en Dode Zee zouten met essentiële oliën worden toegepast. De massage is erop gericht om het lichaam weer in balans te brengen en te ontgiften. De massage heeft een revitaliserende werking en maakt de huid glad. Het doel is om je weer in balans te brengen en blokkades op te heffen. Bij de Tibet massage wordt het lichaam gezien als een geheel. Dit houdt in dat er naar je wordt gekeken vanuit een holistisch punt. Hierbij word je gezien als een geheel. Lichaam, geest en de omgeving komen dan samen. Het geheim van de werking van de Tibet massage zit eigenlijk opgesloten in de kleine bundeltjes met ingrediënten en oliën. Door de warmte en de massagetechnieken zorgen deze voor ontgifting, ontspanning, nieuwe energie en een totale balans.


 

Oorsprong

De Tibet massage is al eeuwenoud. Deze massagevorm is afkomstig uit de traditionele Tibetaanse geneeskunde. Het wordt ook wel Kum Nye genoemd. Kum staat voor lichaam en nye betekent massage. Deze Tibet massage is weer een onderdeel van een groter deel van Kum Nye, welke eigenlijk bestaat uit drie soorten oefeningen. Dit zijn zittende oefeningen en ademtechnieken, zelfmassagetechnieken en bewegingsoefeningen en strekoefeningen. Kum Nye behoort tot de Tibetaans genezingskunst en vindt zijn oorsprong in het Boeddhisme. Kum Nye wordt weer gebruikt ter ondersteuning van het behandelen van uiteenlopende ziekten en als onderdeel van meditatie.


 

De massage

Gedurende de massage lig je op een massagetafel, terwijl je door de masseur wordt aangeraakt met kleine buidels van Dode Zee zouten, oliën en Himalaya steentjes. Je zult al snel merken dat deze je bloedcirculatie stimuleren, vocht afvoeren en je lichaam reinigen. De behandeling wordt toegepast op het gehele lichaam en gezicht. Tijdens de massage is de masseur erop gericht om je goed te laten voelen wat er nu in je lichaam gebeurt. Wanneer je hier bewust van bent, dan kunnen de energiestromen weer vrij door je lichaam stromen. Zo kom je weer in balans. De bundeltjes zijn lekker warm en in de olie gedrenkt. Hierdoor is het een zeer indringende, maar ook ontspannene massage. Vanwege de massagetechniek die er wordt gebruikt is de Tibet massage een zeer intense behandeling voor het lichaam en de geest.


 

Wanneer Tibet massage

De Tibet massage zorgt voor een gladdere huid en lichaam, reiniging van het lichaam en nieuwe energie. Hierdoor is deze massage zeer geschikt voor mensen die toe zijn aan wat ontspanning en rust. Door de massage kom je weer helemaal in evenwicht. Dit komt, omdat deze massage op diverse kanalen en organen in het lichaam doorwerkt. Naast het feit dat je huid er gladder van wordt en je je lichaam reinigt, zorgt deze massage ook voor een stimulatie van het bloed- en lymfestelsel, een bevordering van de transpiratie en een balans in de hormoonhuishouding. Daarnaast maakt de massage vastzittende blokkades los en brengt het je in een toestand van algehele ontspanning. Hierdoor zal de energie weer beter door je lichaam stromen.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Noord-Brabant


Overijssel