Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Triggerpoint massage

De triggerpointmassage is nog steeds in opkomst. Het is een massagetechniek die erop gericht is om pijn te verlichten. De massage werkt direct. Al na enkele minuten voel je een verlichting van de pijn. Door de triggerpointmassage kan je in drie tot tien dagen van je pijnklachten worden verlost. Het kan zelfs helpen bij langdurige klachten. Deze kunnen verdwijnen in minder dan anderhalve maand. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen welke niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook pijn in de zenuwbanen en de lichaamsdelen. De triggerpoints kunnen ontstaan door heel veel oorzaken, zoals overbelasting, stress, alcoholmisbruik en verwondingen.


Oorsprong

De triggerpointmassage is nog erg nieuw. Het is gebaseerd op een jarenlang onderzoek dat in Amerika is uitgevoerd. De Amerikaanse artsen Janet Travell en David Simons hebben hier een medisch standaardwerk over geschreven, waarin zij de triggerpoints beschrijven. Triggerpoints veroorzaken veelvoorkomende klachten, zoals pijn in de nek en kaak, hoofdpijn, pijn in de onderrug, een tennisarm of rsi. De triggerpoints vormen de bron van pijn in de gewrichten, zoals de schouders, heup, pols, knie en enkel. Daarnaast vormen de triggerpoint ook nog eens andere klachten. Hierbij kan je denken aan duizeligheid, oorpijn, misselijkheid, maagzuur, bijholteontsteking hartritmestoornissen, gevoelloosheid in handen en voeten en pijn aan de geslachtsdelen Deze klachten komen vaak weer voor in voorspelbare patronen. Als je het weet waar de bron van een klacht zich in je lichaam bevindt, dan kan je deze triggerpoints heel makkelijk zelf uitschakelen. Vaak kan je de problemen in een aantal behandelingen verwijderen. Hierbij kan je een triggerpoint therapie bij een masseur volgen en tussen de behandelingen door kan je jezelf masseren.


De massage

Je kunt bij een masseur terecht voor een triggerpoint therapie, maar je kunt deze ook heel makkelijk zelf thuis uitvoeren. Er zijn namelijk heel veel hulpmiddelen waarmee je jezelf van pijn kunt bevrijden. De meest bekendste methode is de massage met een tennisbal of stuiterbal. Verder kan je ook gebruik maken van een massageproducten, zoals de Vierpoot. Deze is gemaakt van helder en sterk acryl. Door de gladde vorm kan je jezelf hiermee masseren. Dit kan door je kleding heen, maar ook direct op de huid. De vier knobbels kan je hierbij gebruiken om de druk te geven die je triggerpoints nodig hebben. De Vierpoot heeft twee grotere en twee kleinere knobbels. Hierdoor kan je druk geven op kleine en ook op wat grotere plekken. Door de triggerpointmassage kan je jezelf verhelpen van problemen en klachten als vermoeidheid, spierkrampen en stijfheid. Je kunt de pijnlijke plekken behandelen met een bobbel, maar ook met twee tegelijk.


Wanneer triggerpoint massage

De triggerpoint massage kan heel goed helpen bij mensen die een langdurige pijn ervaren. Door deze massage kunnen ze op een snelle en eenvoudige wijze van hun pijnklachten worden verlost. Heel veel soorten pijn in het lichaam worden veroorzaakt door spierknopen. Veel pijn kan dus eenvoudig worden verholpen door deze massage.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland