Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Tuinamassage

Tuina massage betekent letterlijk vertaald duwen (tui) en vastpakken (na). De therapie is gericht op het beïnvloeden en het in balans brengen van de levensenergie die door onze meridianen stroomt. Dit zijn energiebanen die weer in contact zijn met diverse organen en het orgaansysteem.

 

Oorsprong

Tuina wordt uitgesproken als twie na. Het is een van de meest bekendste Chinese massagetechnieken. Deze techniek is al meer dan drieduizend jaar oud. Zo werd het al rond het jaar 200 voor Christus gebruikt in de Shangdynastie om spijsverteringsproblemen en kinderziekten te genezen. In het jaar 600 voor Christus was het zelfs een onderdeel van het programma van het Keizerlijk Medisch College. De massagetechniek werd steeds verder ontwikkeld.

 

Gedurende de Qing dynastie werd de massage onderdruk en mocht hij niet worden gebruikt. Na de communistische revolutie werd de massage weer gebruikt. Het werd weer populair en overal toegepast.

 

Tegenwoordig heeft bijna elke Chinees ziekenhuis een speciale Tuina afdeling. Ook kan men een Tuina studie volgen en is de Tuina praktijk binnen het universitair medisch onderwijs zeer belangrijk geworden. De populariteit van de combinatie van Tuina en acupunctuur neemt steeds meer toe. Niet alleen in China, maar in Europa en Amerika.

 

Vanwege de lange geschiedenis en de grote kennis van de eeuwenoude Chinese geneeswijzen heeft Tuina ontzettend veel mogelijkheden. Een Tuina massage kan vaak in combinatie met oosterse en westerse andere massagetechnieken worden uitgevoerd. Ook kan er tijdens een massage gebruik worden gemaakt van kruiden, zalven en kompressen.

 

De massage

Tijdens een massage is de masseur zeer geconcentreerd bezig. Hij focust zich op zijn eigen lichaamscentrum, waaruit hij al zijn innerlijke kracht haalt. Hiermee laat hij zijn handen weer het werk doen. Door de innerlijke kracht te gebruiken kan de masseur blokkaden ophebben en de bloedcirculatie weer bevorderen.

 

Door deze massage ben je weer in evenwicht en wordt de energie in je lichaam weer versterkt. Alles in je lichaam wordt weer in balans gebracht. Hierdoor kunnen pijnklachten worden verminderd of verdwijnen.

 

Wanneer Tuinamassage

Tuina verbetert dus de gezondheid van het lichaam. Zo heeft een massage een positieve werking op het gehele zenuwstelsel. Hierdoor stroomt er weer meer levensenergie door het lichaam. Een Tuina massage is heel erg geschikt voor mensen die last hebben van pijn. De pijn wordt namelijk bestreden.

 

Een Tuina massage werkt heel erg goed bij mensen die last hebben van ziektes en klachten als ischias, migraine en chronische klachten. Ook kan het helpen bij mensen die last hebben van klachten als spier -en skeletproblemen. Verder helpt een Tuina massage ook heel goed bij het verminderen van chronische stress, ademproblemen en spijsverteringsklachten. Een Tuina massage kan niet altijd worden toegepast. Hierbij kan je denken aan letsel, open wonden en botbreuken.


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Flevoland


Friesland


Gelderland


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zuid-Holland