Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Zwangerschaps massage

Als je zwanger bent, dan is het erg lastig om op een massagetafel te gaan. Om deze reden is er voor zwangere vrouwen is er een massagemethode ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van een warmwaterkussen. Door op dit warmwaterkussen te gaan liggen, kan je ontspannen op je rug blijven liggen tijdens de massage aan de rug. De massage heeft als doel om tot ontspanning te komen. Door de warmte van het warmwaterkussen blijft je lichaam lekker warm en koel je niet af. Een andere naam voor de zwangerschap massage is hydrowavemassage.


 

De massage stimuleert de bloedcirculatie en het lymfevatenstelsel. Dit heeft ook weer effect op de baby. Zo zorgt de massage voor een betere doorbloeding van de placenta. Ook worden je benen weer beter doorbloedt. Doordat je doorstroming weer wordt gestimuleerd kan het zo zijn dat het opgehoopte vocht in je benen en je enkels afneemt. Daarnaast komt het zenuwstelsel weer tot rust. Een andere fijne bijkomstigheid van deze massage is, dat het geluk hormoon endorfine vrijkomt. Hierdoor voelt je baby zich ook weer prettiger. Het kan zelfs zo zijn dat een vrij drukke baby opeens rustig wordt. Het kan ook andersom werken, zo kan een vrij rustige baby weer beweeglijker worden in je baarmoeder en contact zoeken.


 

De zwangerschapsmassage

Tijdens de massage lig je op je rug op een zacht warmwaterkussen of matras van veertig graden Celsius. Het warme kussen zorgt voor een ontspanning van het spier- en zenuwstelsel. Je ligt zo in een ontspannend houding. Je lichaam deint op het water in de kussend. Hierdoor neemt de druk van je lichaam af en is deze geen moment hetzelfde. De masseur voert de massage uit met aromatische olie. Deze olie zorgt voor een goede elasticiteit van de huid en helpt ook bij het vermijden van zwangerschapsstriemen. De masseur behandelt je hoofd, schouders, hals rug en benen. Zowel je voorkant als je achterkant worden gemasseerd zonder dat je jezelf om hoeft te draaien. De zwangerschapskussens zijn speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen en je kunt hiermee dan ook een rugmassage ontvangen, terwijl je op je rug ligt.


 

De masseur richt de aandacht vooral op de lichaamsdelen die het het zwaarst te verduren hebben. Dit zijn de rug en de benen. De massage wordt zacht en vloeiend uitgevoerd. Naast het feit dat deze behandeling goed is voor je ontspanning is het ook nog eens goed voor je baby.


 

Wanneer zwangerschapsmassage

Deze massage is eigenlijk gericht op alle zwangere vrouwen die er moeite mee hebben om op de rug of op de buik te liggen. Je ligt hierbij de hele tijd op je rug. De massage helpt tegen vermoeidheid, stress en verminderd de rugpijn. Er wordt zelfs beweerd dat door de massage het percentage vroeggeboorte wordt verkleind en er minder kans is op complicaties tijdens de bevalling. Daarnaast is het ook een ideale massage voor mensen meet rugproblemen. De zwangerschapsmassage is niet alleen geschikt voor zwangere vrouwen. Deze kan namelijk ook worden uitgevoerd als je helemaal gezond bent en geen klachten hebt.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zuid-Holland