Op Massages.nl staan 1592 Massagesalons en massagepraktijken in Nederland. Zoek een masseur bij u in de buurt en lees ervaringen van klanten.

Zweedse massage

Bij de Zweedse massage wordt de massage gecombineerd met lichaamsoefeningen. Het doel hiervan is, om de spieren en gewrichten weer gezond te maken van mensen die last hebben van gezondheidsklachten.


 

Oorsprong

De massage is in de negentiende eeuw uitgevonden door de Zweed Per Henrik Link. Hij paste een westerse filosofie toe op de bestaande oosterse massagetechnieken. Hij gaf de oosterse massage dus een westers tintje. Het is een van de meest bekende massagevormen in de westerse wereld. Het is een vrij krachtige massage.


 

De massage

Deze massage wordt uitgevoerd op een massagetafel. Er wordt vooral met de spiergroepen gewerkt. De behandeling kan bestaan uit zes technieken. Dit zijn effleurage, petrissage, frictie, tapoteren en vibratie. Bij effleurage strijkt de masseur met weinig druk en lange halen over het lichaam. Wanneer hij petrissage inzet dat kneedt hij de spieren. Hieronder vallen ook het wringen, het oppakken en het knijpen van de huid, het rollen van de huid en het maken van knippende bewegingen met de wijs- en middelvinger. Bij frictie wordt er ritmisch op het lichaam geklopt met de muis of de zijkant van hand. Bij het tapoteren klopt de masseur op de huid en de spieren. Dit doet hij met licht geholde handen. Wanneer er tijdens de Zweedse massage gebruik wordt gemaakt van vibratie, dat worden er trillende bewegingen gemaakt. Tijdens de massage, maakt de masseur vaak gebruik van olie, crème of lotion. Hierdoor wordt de weerstand op de huid wat verminderd en verloopt de behandeling wat soepeler.


 

Na de massage zal je je gelukkiger voelen. Dit komt, omdat je tijdens de behandeling het hormoon endorfine aanmaakt. Alle energiebanen worden tijdens deze behandeling vrijgemaakt en je voelt de energie ook echt door je lichaam stromen.


 

De masseur verwijderd tijdens de massage de afvalstoffen die vastzaten in je spieren. Deze verlaten je lichaam via de bloedbanen en de lymfe. Je voelt de spanningen verdwijnen en er komt een gevoel van rust over je heen. Deze innerlijke rust is weer goed voor het herstel van het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Het werkt preventief voor het gezond houden van het lichaam en de geest.


 

Wanneer Zweedse massage

De Zweedse massage is eigenlijk voor iedereen geschikt. Zowel voor gezonde als zieke mensen. Als je toe bent aan wat ontspanning, dan kan een massage hierbij helpen. Het zorgt voor een totaal gevoel van rust en weldaad. Als je last hebt van pijn of blokkades, dan kan een masseur deze verlichten of wegnemen. Wanneer je ziek bent, dan kan deze massage je ziekte niet verhelpen. Het kan wel worden gezien als een aanvulling op de normale geneeskundige behandeling.


 


Onderstaande bedrijven komen in aanmerking:


Drenthe


Flevoland


Friesland


Gelderland


Groningen


Limburg


Noord-Brabant


Noord-Holland


Overijssel


Utrecht


Zeeland


Zuid-Holland